Precise CPU Stress – stres testirajte svoj računar

Precise CPU Stress – stres testirajte svoj računar

Ukoliko želite da budete sigurni da vaš računar radi stabilno i da je njegovo hlađenje adekvatno, najbolji način da to proverite je da uradite stres test. Ukoliko postoje neki problemi, bolje je uočiti ih u kontrolisanom okruženju, nego dok radite nešto važno.

Možda ste pomislili, zašto uopšte brinuti o tome? Pošto niste overklokovali računar, nema potrebe za bilo kakvim testiranjem. Ipak, imajte na umu da hladnjaci računara vremenom slabe, termalna pasta na procesoru se suši, a prašina koja se gomila unutar računara može imati jako negativan efekat na performanse hlađenja.

Precise CPU Stress je besplatan program za Windows 7, 8 i 10, koji vam omogućava da testirate stabilnost procesora i RAM memorije. Program radi na 64 bitnoj verziji Windows-a, dok na 32 bitnoj verziji, testiranje RAM memorije nije moguće.

Kako radi Precise CPU Stress

Za početak, program nema instalaciju. Dovoljno je samo da ga download-ujete i pokrenete. Fokus Precise CPU Stress-a je na jednostavnosti, tako da ne nudi mnogo funkcija ili opcija prilagođavanja kao drugi alati za testiranje opterećenja računara. Nasuprot tome, njegova prednost je da ga čak i početnici mogu koristiti bez ikakvog predznanja. Jedino treba voditi računa o temperaturi sistema kako bi bili sigurni da se nijedna komponenta ne pregreje.

precise cpu stress mani

Opterećenje koje možete da podesite za RAM memoriju je od 50% do 95%, dok za procesor ne postoji nikakvo ograničenje. Podešavanje opterećenja procesora možete da podesite iz glavnog menija, dok za RAM memoriju morate da odete u padajući meni.

Najveći deo korisničkog interfejsa zauzima dijagram koji pokazuje zauzeće radne memorije i procesora, kao i uvid u aktivnost hard diska. Ono što nam je veoma interesantno je da program, za sve tri stavke, pored maksimalne vrednosti, određuje i srednju vrednost, a sve ovo prikazuje specifičnim bojama. Snalaženje u dijagramu je, takođe, veoma jednostavno, zato što postoji legenda koja objašnjava šta svaka boja predstavlja.

Moguće je podesiti da glavni prozor uvek bude na vrhu, iznad svih ostalih prozora, što je veoma zgodno ako želite da uvek bude vidljiv dok testirate svoj sistem. Takođe je moguče uraditi screenshot dijagrama, ukoliko se dogodi nešto vredno pažnje.

Jednostavan alat za testiranje procesora i RAM memorije

Iako postoje drugi, složeniji alati za testiranje stabilnosti rada računara, za njihovo korišćenje je potrebno predznanje, a čak i tada je potrebno naučiti šta određene opcije rade. Precise CPU Stress je namenjen početnicima i onima koji ne žele da previše petljaju u podešavanjima. Ovaj program je odličan način da bez mnogo truda i znanja proverite stabilnost svog računara.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *