Kako promeniti podrazumevanu lokaciju za čuvanje podataka u Windows-u 10

Kako promeniti podrazumevanu lokaciju za čuvanje podataka u Windows-u 10

Windows 10 operativni sistem čuva sve dokumente, slike, muziku itd. koje download-ujete sa interneta na particiji na kojoj je sam Windows 10 instaliran. Ovakvo ponašanje je poželjno za neke korisnike, ali ako imate SSD i HDD hard disk u svom računaru verovatno ne želite da čuvate slike i video snimke na svom malom, brzom i skupom SSD-u.

Srećom u Windows-u 10 možete lako da podesite gde će se čuvati svaki od ovih tipova podataka posebno. Kada promenite particiju na kojoj će se određeni tip podataka čuvati Windows 10 će napraviti novi Documents folder i u njemu će se ovi podaci smeštati.

Pogledajte naš video u kome vam pokazujemo kako da promenite podrazumevanu lokaciju gde će se čuvati podaci u Windows-u 10.

Video transkript:

  1. U polju za pretragu ukucajte settings i kliknite na prvi dobijeni rezultat
  2. Kliknite na System
  3. Kliknite na Storage
  4. Kliknite na Change where new content is saved
  5. Posebno podešavate na kojoj particiji će se čuvati svaki tip podataka. Odaberite tip podatka koji želite i odaberite particiju na koju želite da čuvate ove podatke.
  6. Kliknite na Apply

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *