Linkbar – dodatni taskbar-ovi (trake sa zadacima) za Windows 10

Linkbar – dodatni taskbar-ovi (trake sa zadacima) za Windows 10

Ako na svom računaru imate instaliranu gomilu programa, vaša radna površina (desktop) je verovatno prepuna ikonica i snalaženje u svom tom haosu je pravi izazov. To možete rešiti tako što ćete napraviti foldere u koje ćete organizovati svoje prečice, ali postoji bolje rešenje. Linkbar je besplatan program za Windows 10, koji vam omogućava da napravite dodatne taskbar-ove (trake sa zadacima) u koje možete da smestite najkorišćenije prečice i tako počistite i bolje organizujete svoju radnu površinu.

Kako radi Linkbar

Za početak Linkbar ne zahteva nikakvo podešavanje. Dovoljno je da ga instalirate, pokrenete i u gornjem delu ekrana pojaviće se novi taskbar (traka sa zadacima). Onda jednostavno možete da u njega smestite sve ikonice koje želite i tako imate brz i jednostavan pristup tim programima.

Linkbar radna povrsina

Ovaj taskbar (traku sa zadacima) možete da postavite uz bilo koju ivicu ekrana, a takođe možete da imate više od jednog taskbar-a (trake sa zadacima). Izgled svakog taskbar-a (trake sa zadacima) možete da menjate i prilagođavate. Možete da menjate boju, veličinu ikonica, način njihovog sortiranja, pa čak i da omogućite prikazivanje teksta sa ikonica.

Linkbar podesavanja

Nama je za oko zapala mogućnost podešavanja taskbar-a (trake sa zadacima) tako da uvek bude vidljiv na ekranu ili da se vidi samo kada je desktop vidljiv. Ovo je funkcija koja nije uobičajena kod programa ove vrste.

Još jedna interesantna funkcionalnost Linkbar-a je da ga možete instalirati na USB fleš disk za slučaj da program želite koristiti na drugim računarima. Podešavanja se čuvaju lokalno, tako da ne možete da napravite prenosni pokretač programa direktno sa USB-a. Ova funkcionalnost je tu da bi vam omogućila brz pristup Linkbar-u, ali svaki put kada ga koristite na novom računaru moraćete iznova praviti taskbar-ove i u njega smeštati svoje ikonice. Priznajemo da ova funkcionalnost za većinu korisnika nije ni zgodna ni praktična.

Zaključak

Da rezimiramo, Linkbar je besplatan program koji vam sigurno može pomoći da brzo unesete red u svoju radnu površinu, posebno ako često radite sa velikim brojem programa. Upravljanje je veoma jednostavno, izgled je lep i može se podešavati, a vaš novi taskbar (traka sa zadacima) je spreman za samo nekoliko sekundi od trenutka pokretanja programa.

Platforma:

Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *