Quick Any2Ico – Pravljenje ikonica od slika i ekstraktovanje slika iz bilo koje ikonice

Quick Any2Ico – Pravljenje ikonica od slika i ekstraktovanje slika iz bilo koje ikonice

Ukoliko se bavite razvojem programa ili dizajnom, sigurni smo da vam je često potrebno da od slike napravite ikonicu. Takođe, verovatno vam se dešava i da naiđete na ikonicu nekog programa koju želite da imate kao sliku, tako da je možete iskoristiti u svojim projektima.

Pomoću besplatnog programa Quick Any2Ico koji je dostupan za Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11, moći ćete da napravite ikonicu od bilo koje slike, kao i da od bilo koje ikonice koju imate na svom računaru napravite sliku i to za samo nekoliko trenutaka.

Kako radi Quick Any2Ico?

Quick Any2Ico je prenosiv program, što znači da nema instalaciju. Sve što treba da uradite je da ga download-ujete i pokrenete. Kada ga pokrenete, ugledaćete korisnički interfejs koji izgleda pomalo zastarelo, ali lepo. Pored ovoga, možda vam se učini pretrpanim, ali nemojte da vas ovo obeshrabri, program je izuzetno jednostavan za korišćenje.

Quick Any2Ico meni

Prvo što treba da uradite je da odaberete je način na koji želite da napravite ikonicu. To možete uraditi na tri načina. Možete da odaberete sliku od koje želite da napravite ikonicu ili fajl koji ima ikonicu koju želite, možete da “izvučete” ikonicu iz binarnog fajla ili da skinete ikonicu iz bilo kog aktivnog prozora.

Ova poslednja opcija je posebno interesantna. Kada je odaberete, pored imena opcije nalazi se slika mete koju možete da pomerite do bilo kog prozora. Onda će se u Quick Any2Ico programu prikazati sve ikonice koje su detektovane unutar tog prozora, a vi samo treba da odaberete ikonicu koju želite da preuzmete.

Sledeći korak, ukoliko koristite prve dve opcije, je da podesite putanju do slike od koje želite da napravite ikonicu ili do fajla koji sadrži konicu od koje želite da napravite sliku. Posle ovoga, treba da odaberete gde želite da sačuvate sliku, format u kome želite da je sačuvate, a ovde možete da izaberete ICO i PNG formate, rezoluciju slike i ukoliko ikonica nije četvrtasta, da li će biti centrirana, razvučena ili kropovana. Sada samo kliknite na dugme Convert it! i dobićete sliku ikonice.

Quick Any2Ico je jednostavan program koji radi sasvim solidno

Quick Any2Ico je odličan program i tokom korišćenja nismo naišli ni na jednu grešku. Kada ga koristite za pravljenje ikonica od slike, proces je jednostavan i brzo ćete dobiti ikonice koje možete da koristite u svojim projektima.

Kada ga koristite za ekstraktovanje slika iz ikonica, kvalitet slike koju dobijete može da varira i zavisi od rezolucije slike same ikonice. Ipak, na većini slika kvalitet je bio sasvim solidan. Jedino kada smo Quick Any2Ico isprobali na ikonicama starijih programa, dobili smo slike koje su toliko male rezolucije da su neupotrebljive.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *