RapidTyping – naučite slepo kucanje

RapidTyping – naučite slepo kucanje

Učenje brzog i slepog kucanja na tastaturi je pitanje vremena i prakse. Ne postoji magični trik da odjednom postanete profesionalac, ali postoje trikovi koji će vam pomoći, a vežba ipak najbitnija.

Predstavljamo RapidTyping, besplatnu aplikaciju za Windows koji vas uči pravilnom načinu kucanja, tako da ćete nakon nekoliko lekcija moći efikasnije i brže da koristite tastaturu. Ima mnoštvo korisnih funkcija kao što su kreiranje prilagođenih lekcija, davanje korisnih saveta i praćenje statističkih podataka o vašem progresu.

RapidTyping vezba

Instalacija

Instalacija je vrlo jednostavna. Možete skinuti ili portabilnu verziju, koju je dovoljno samo da pokrenete i nije potrebna nikakva instalacija ili regularnu verziju sa instalacijom. Ukoliko se odlučite da instalirate RapidTyping, instalacije je jednostavna i developeri neće probati da vam uvale nikakav dodatni program, tako da sve što treba da uradite je da izklikćete Next.

Korisnički interfejs

Iako dizajn i korisnički interfejs RapidTyping-a izgledaju pomalo zastarelo, teško je ne diviti se raznobojnom i lepom dizajnu. Sve na njemu je nekako veliko i pregledno, što je veliki uspeh dizajna pošto program ima dosta pokretnih delova.

Mislimo da će se dizajn RapidTyping-a posebo svideti deci i onima koji su deca u srcu.

Karakteristike

Za jedan potuno besplatan program, RapidTyping može da se pohvali gomilom opcija koje su tu da vam pomognu i da vas motivišu da vežbate kucanje. Nabrojaćemo i opisate neke od najbitnijih.

 • Testiranje
 • Za početak da biste znali gde ste, RapidTiping nudi online test koji će proceniti vašu trenutnu brzinu i tačnost prilikom kucanja. Postoje neka osnovna podešavanja za njegovo prilagođavanje, a rezultati se mogu videti na tabli rezultata.

 • Virtuelna tastatura
 • Dok vežbate u donjem delu ekrana uvek će biti prikazana virtuelna tastatura, koja se može podešavati i koja će vam pokazivati pravila položaj ruku i kako ruke treba pomerati dok kucate. Podržava sve rasporede dugmića kao što su QWERTY, QWERTZ, AZERTY, Dvorak, Colemak i drugi.

 • Kursevi i lekcije
 • Dostupne su razne lekcije koje su podeljene u nivoe, namenjene da vas nauče osnovnim veštinama ili da vam pomognu da dalje unaprede svoje veštine.

  Uvodni kurs naučiće vas osnovim pravilima kucanja na standardnoj tastaturi i fokusiraće se na položaj ruku i tehnike za savladavanje različitih redova. Stručni kurs je osmišljen tako da se veštine dodatno uglade i ubrzaju.

  RapidTyping podesavanje kursa

  Postoji i biblioteka sa još kurseva koji se automatski ne učitavaju, a koje možete download-ovati i ubaciti u svoj dnevni plan treninga.

 • Igrice
 • Jedna od zabavnih prednosti RapidTyping-a su igre. Na žalost jedini način da ih igrate je online na websajtu developera, jer ofline verzija programa ne nudi igre. Ove igre su dizajnirane da vežbaju različite veštine prilikom kucanja. Neke od naših omiljenih su FastTyper 2, Horse Racing, Word Mountain i Farm Defender.

  Kada naučite osnove kucanja ove igrice će vam pomoći da dodatno usavršite svoje veštine.

Zaključak

RapidTyping je odličan izbor za one koji žele da nauče ili vežbaju kucanje bez obzira da li ste početnik ili napredni daktilograf. Ima mnoštvo opcija i načina da vežbate, u potpunosti je prilagodljiv i potpuno besplatan.

Platforma:

Windows 2000, XP, 2003, Vista, 2008, 7, 8, 10 (32/64-bit)

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *