Slovo

 Slovo

Slovo

Slovo je besplatan program za učenje takozvanog slepog kucanja tj. brzog i preciznog kucanja bez gledanja u tastaturu. Razvijen je od strane Microsofta.

Prvenstveno je namenjen učenicima i studentima, a potom i svim ostalim korisnicima koji žele da usavrše svoje veštine kucanja zbog povećanja produktivnosti u radu.

U pitanju je portable verzija, dakle program se ne instalira. Kada skinete njegovu ZIP datoteku dovoljno je samo da je raspakujete u željeni direktorijum kako bi program bio spreman za korišćenje.

Prilikom korišćenja ovog programa, na raspolaganju vam je izbor između klasičnog i interaktivnog načina učenja (u vidu Igrice). Takođe, i izbor pisma (latinice ili čirilice) koji želite da koristite.

Klasičan način uključuje sekcije „Učenje kucanja“ i „Vremensko kucanje“. „Učenje kucanja“ se sastoji od 12 lekcija, a u zavisnosti od nivo znanja može da se izabere neka od njih. „Vremensko kucanje“ bazirano je na merenju vremena i uvežbavanju brzine prilikom kucanja.

Igrica omogućava interaktivno učenje pomoću vozila koje se kreće po stazi određenom brzinom, a cilj je otkucati određenu reč koja se pojavljuje prilikom krivina kako isto vozilo ne bi sletelo sa puta.

Kompletan program propraćen je raznim uputstvima i korisnim savetima, počev od položaja sedenja, postavljanje ruku, prstiju itd.

Slovo predstavlja mali ali koristan program za učenje slepog kucanja. Svim korisnicima koji su u potrazi za softverom ove vrste preporučujemo da isprobaju ovaj program. Uputstvo za korišćenje programa možete preuzeti ako kliknete OVDE.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (12 ocena, prosečno: 4,17 od 5)
Loading...

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

6 Komentara

 • Poštovani,

  da li imate link za download Editor-a za Slovo?
  Hvala

 • Nažalost nema više ovog programa za download… 🙁 Da li neko zna neku drugu lokaciju gde se može skinuti … Hvala

  • Poštovani Bojane, ažurirali smo link za preuzimanje programa, sada je ispravan. Hvala Vam što ste nam skrenuli pažnju da nije bio ispravan.

 • jako zelim da naucim slepo kucanje

 • ovo je super

 • Super igrica!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *