Rufus

Rufus

Rufus

Rufus je besplatan program za pravljenje butabilnog USB Flash diska.

Neke od prednosti ovog programa u odnosu na njegovu konkurenciju su: široka kompatibilnost, jednostavnost za upotrebu i brzina.

Rufus dolazi u portabilnoj verziji koja vam omogućava da koristite ovaj program bilo gde, bez potrebe prethodne instalacije. Dovoljno je samo da pokrenete njegov izvršni .exe fajl kako bi bio spreman za korišćenje.

Prilikom pravljenja butabilnog fleš diska sve što je potrebno da uradite je da odredite USB disk na koji želite da zapisujete i sliku diska (ISO fajl) koji želite da zapišete, a sve ostalo će vam biti postavljeno po difoltu. Ukoliko ipak želite da koristite ostale opcije ovog programa, na raspolaganju vam je padajući meni za izbor fajl sistema (FAT32, NTFS, UDF, exFAT), veličinu klastera itd.

Osim pravljenja instalacionih USB Flash diskova, pomoću programa možete kreirati i butabilni DOS disk koji može da vam posluži prilikom flešovanja BIOS-a. Takođe, možete da proverite da li imate bad sektore na vašem flešu koristeći algoritam iz više prolaza.

Rufus je mali ali koristan program koji svoj posao, pravljenje butabilnih USB Flash diskova, obavlja veoma dobro. Preporučujemo vam da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (5 ocena, prosečno: 4,80 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Trebaju mi programi za narezivanje bootabilnih diskova.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *