BlueJ

BlueJ

BlueJ

BlueJ je besplatan program za učenje objektno-orijentisanog programskog jezika Java. U pitanju je open source alat koji je podržan na Linux, Mac OS X i Windows operativnim sistemima.

Drugim rečima, BlueJ predstavlja integrisano Java razvojno okruženje sa ugrađenim editorom, prevodiocem, virtualnim strojem i debuggerom.

Ovaj softver je prvenstveno namenjen početnicima u objektno orijentisanom programiranju jer poseduje dosta jednostavan korisnički interfejs za razliku od profesionalnih okruženja poput NetBeans ili Eclipse.

Pored jednostavnog korisničkog interfejsa, odlikuje ga i integrisana podrška za Javadoc generisanje, podrška za generisanje i izvršavanje malih programa (apleta) kroz HTML stranica u mrežnim pretraživačima itd.

Poseban naglasak u okviru ovog programa je stavljen na vizualizaciju i apstrahovanje, sa ciljem da se koncept objektno orijentisanog programiranja ilustruje na što jednostavniji i razumljiviji način i da se podstakne eksperimentisanje i istraživanje.

BlueJ predstavlja odlučnu polaznu tačku svim korisnicima koji žele da se iskuse u Java programiranju.  Ukoliko ste jedan od njih toplo vam preporučujemo da isprobate ovaj program.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10

Napomena: U linku za preuzimanje, nalazi se verzija BlueJ za Windows, da preuzmete verziju za Linux ili Mac OS X kliknite na neku od predloženih opcija:

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 4,33 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *