ReadEra – aplikacija za uživanje u dobroj knjizi na mobilnom telefonu

ReadEra – aplikacija za uživanje u dobroj knjizi na mobilnom telefonu

Ukoliko volite da čitate knjige u PDF formatu, sigurno ste se već susreli sa problemom izbora prave aplikacije za čitanje ovih fajlova. Tvorci aplikacije ReadEra pobrinuli se da knjige budu uredno složene na uređaju, a čitanje lako.

Čitanje nikada nije bilo lakše

Nije čudno da je ova aplikacija zaslužila ogroman broj pozitivnih kritika. Naime, ReadEra je vrlo jednostavna za upotrebu. Odmah po instalaciji, skeniraće Vaš uređaj u potrazi za fajlovima. Od formata podržani su PDF, EPUB, Microsoft Word (DOC, DOCX, RTF), Kindle (MOBI, AZW3), DJVU, FB2, TXT, ODT и CHM. Takođe, otvara i ZIP fajlove, bez prethodnog „raspakivanja“. Sve datoteke možete pregledati, urediti i složiti po autorima i izdanjima u posebnom meniju.

Knjiga koju trenutno čitate ostaće upamćena, tako da ne morate da brinete na kojoj stranici ste stali. Sve dokumente možete da dodate u favorite i kolekcije i na taj način ih složite.

Interfejs je vrlo jednostavan za upotrebu. Dokumenti su pregledni, ćak i ako ih sami ne poređate, automatski će se složiti po datumu. Podešavanja omogućavaju šest nivoa podešavanja svetlosti, najbolje prilagođenih spoljnom svetlu: dan, noć, noćni kontrast, sepia, sepia kontrast i konzola. Listanje stranica može da bude podešeno na uspravno ili horizontalno. Omogućen je režim rada sa jednom kolonom, koji deli sliku dvostruke stranice skenirane knjige na dve stranice. Isto tako, moguće je i podešavati font i zumirati stranicu. U ovom meniju možete izvlačiti citate i obeležavati strane, a postoji i jedna novina, a to je „dečiji mod“ čitanja.

Najbolja stvar sa celom aplikacijom je što nema dosadnih reklama, niti postoji registracija. Brzo se instalira, a potrebno je samo nekoliko trenutaka da „pohvatate“ šta se kako radi. ReadEra detektuje duple fajlove, čuva obeleživače i trenutne strane, čak iako ih premeštate ili brišete. Omogućeno je i istovremeno otvaranje dva fajla u režimu podeljenog ekrana.

Još jedna, ne manje važna stvar jeste trajanje baterije. ReadEra radi sa minimalnim kapacitetom baterije, tako da bezbrižno možete da čitate dok putujete.

Ukoliko Vam je potrebna jednostavna i visoko kvalitetna aplikacija za čitanje knjiga, ReadEra ima našu toplu preporuku, a pisac ovog teksta je sa uživanjem koristi već nekoliko godina.

Platforma:

Android

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *