Samsung-ov Quick Share uskoro na Windows-u 10

Samsung-ov Quick Share uskoro na Windows-u 10

Jedna stvar na kojoj korisnici Android uređaja mogu da zavide Apple-u je aplikacija AirDrop. Pomoću AirDrop-a korisnici mogu da, preko Wi-Fi mreže dele slike, video snimke i druge fajlove, između svih svojih uređaja, kao što su mobilni telefon, tablet ili računar, pod uslovom da svi ovi uređaji na sebi imaju znak jabuke.

Ovo je, verovatno, najveća prednost iPhone-a u odnosu na Android telefone. Pošto sve uređaje proizvodi jedna kompanija, povezanost među njima je na mnogo višem nivou nego između Android-a i Windows-a, da ne pominjemo Linux.

Poslednjih godina Samsung i Microsoft su udružili snage kako bi poboljšali povezanost između Galaxy pametnih telefona i Windows 10 računara. Kao rezultat ove saradnje, najavljeno je da Samsung-ova aplikacija Quick Share dolazi na Windows 10.

Šta je Quick Share?

Samsung Quick Share Windows 10

Quick Share je aplikacija za Samsung Galaxy uređajte koja omogućava brzo i jednostavno deljenje svih vrsta fajlova preko Wi-Fi mreže. Sve što je potrebno da prebacite fajl sa jednog telefona na drugi, jeste da oba telefona imaju instaliranu Quick Share aplikaciju i da su povezani na istu Wi-Fi mrežu. Onda pomoću ove aplikacije možete jednostavno i sugurno da podelite željene fajlove.

Ovakav način deljenje fajlova je moguć jedino između uređaja koji imaju instaliraju Quick Share aplikaciju. To znaći da, do sada, nije bilo moguće deliti fajlove na ovaj način između telefona i Windows računara. Ovo će se promeniti dolaskom Quick Share aplikacije na Windows 10, koja bi trebalo da radi isto kao i Apple-ov AirDrop.

Bitno je napomenuti da je Quick Share Samsung-ova aplikacija i nije dostupna za preuzimanje iz App Store-a, već dolazi pre-instalirana na Samsung Galaxy uređaje. To znači da korisnici telefona drugih proizvođača ne mogu da koriste ovu aplikaciju.

Odlične vesti, ali samo za korisnike Samsung Galaxy uređaja

Svi koji su ikada koristili AirDrop vam mogu reći koliko je zgodno i jednostavno deliti fajlove na ovaj način. Napraviti sliku telefonom i onda u samo nekoliko poteza prebaciti tu sliku na računar, čini korišćenje bržim i manje zamornim. Iako postoji dosta načina da svoje podatke prenesete sa telefona na računar, ovaj način je daleko najzgodniji.

Pomalo nam je krivo što će ovakva interakcija između uređaja biti ekskluzivna za korisnike Samsung Galaxy telefona, ali za početak i to je dovoljno. U budućnosti bismo voleli da vidimo da prenos podataka na ovaj način postane standard među svim uređajima.

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *