Shazam – Asistent za ljubitelje muzike

Shazam – Asistent za ljubitelje muzike

Koliko puta vam se desilo da u kafiću čujete pesmu koja vam se sviđa i ne znate kako se zove? I nakon silnih pokušaja da pogodite ime pesme jednostavno odustanete. Na kraju nikada i ne saznate kako se ta pesma zove, niti ko je izvodi. Danas vam predstavljamo poznatu aplikaciju za prepoznavanje muzike – čuveni Shazam.

Šta je Shazam i zašto je tako poznat?

Shazam je jedinstvena aplikacija koja postoji od 2002. godine, sa više od 500 miliona preuzimanja na Google Play-u. Radi gotovo bez greške i izuzetno brzo, a služi za identifikovanje pesme koja se se čuje, putem mikrofona na uređaju.

Kako bi aplikacija prepoznala pesmu, potrebno je samo da se jasno čuje muzika, bez šuma i ometajućih zvukova sa strane. Koristi se tako što kliknete na veliko dugme “Tap to Shazam” i za tili čas dobićete informaciju o nazivu pesme i izvođaču.

Shazam prepoznata pesma

Kako izgleda meni aplikacije?

Nakon identifikovanja numere, pesmu možete da podelite klikom na dugme “Share song”. Prevlačenjem naniže i udesno možete da prelistate popularne pesme istog izvođača. Ispod ovog dela, nalazi se link ka YouTube videu prepoznate numere. Za svaku prepoznatu pesmu, odnosno izvođača, možete videti predstojeće nastupe i koncerte.

U samom dnu nalaze se dodatne informacije o pesmi: izvođač, naziv pesme, album, godina izdanja i oznaka albuma (label). U gornjem desnom uglu klikom na “lyrics” dobićete ceo tekst pesme, zajedno sa informacijama o tekstopiscu (na samom dnu strane).

Nakon trenutnog prepoznavanja pesme, Shazam automatski pravi plej liste. Oko svake prepoznate pesme, aplikacija će formirati listu sa 15-20 numera istog žanra ili izvođača, kojima možete pristupiti u svakom trenutku.

Shazam deljenje pesama

Prednosti i nedostaci

Nema sumnje, Shazam je svoju popularnost u svetu muzike zaslužio besprekornim radom. Vrlo praktičan i pregledan interfejs, brzina rada i lakoća snalaženja su karakteristike koje moramo da pohvalimo.

Ipak, čini se da su dizajneri malo pretereli sa promovisanjem Apple Music aplikacije – od osnovnog menija, pojedinačnih pesama, preko playlista, pa čak i podešavanja, svuda se nalazi crveno dugme za povezivanje ove aplikacije sa Shazamom. Bilo kako bilo, nema nikakvih reklama, pa ćemo ovo izdvojiti kao jedinu zamerku.

Reč-dve o sinhronizaciji i dostupnosti aplikacije

Shazam je dostupan na različitim uređajima i operativnim sistemima. Moguće je instalirati ga na Windows, macOS, Android, iOS, pa čak i BlackBerry uređaju, a od 2021. dostupan je i kao ekstenzija za Google Chrome. Kada napravite nalog, vaše liste pesama možete pregledati i preslušati preko svakog uređaja na kom ste ulogovani.

Shazam je odlična aplikacija za sve ljubitelje muzike

Ukoliko znamo da je od 2018. godine Shazam u vlasništvu kompanije Apple, ni malo nas ne iznenađuje forsiranje Apple proizvoda. Osim ovog, ne tako velikog nedostatka, ova aplikacija radi besprekorno. Shazam je aplikacija korisna svim ljubiteljima muzike koji žele brzo i lako da saznaju kako se zove pesma koju trenutno slušaju i ko je izvođač.

Platforma:
Android, iOS, Windows, macOS i Google Chrome

U linku za preuzimanje, ponudili smo Shazam verziju za Android, ako želite da preuzmete verziju za:

  • iOS kliknite OVDE
  • Windows kliknite OVDE
  • macOS kliknite OVDE
  • Google Chrome kliknite OVDE

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *