SimpleCodeGenerator – Najjednostavniji generator QR kodova

SimpleCodeGenerator – Najjednostavniji generator QR kodova

QR kodovi se koriste za brzo i lako deljenje informacija. Pomoću njih možemo da podelimo link ili tekstualnu poruku, dodamo kontakt u imenik, saznamo dodatne informacije o proizvodu i još mnogo toga, jednostavno, skeniranjem koda. S obzirom na popularnost ovakve vrste prenosa informacija, mnogi još uvek ne znaju koliko je lako napraviti QR kod.

SimpleCodeGenerator je besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11 pomoću koga ćete moći da na što jednostavniji način napravite QR kod.

Kako radi SimpleCodeGenerator?

SimpleCodeGenerator je prenosiv program, što znači da nema instalaciju i sve što treba da uradite je da ga preuzmete i pokrenete. Ovo je, bez sumnje, najjednostavniji program ove vrste na koji smo do sada naišli, tako je itekako pogodan za početnike.

SimpleCodeGenerator meni

Kada pokrenete SimpleCodeGenerator, ugledaćete jednostavan meni koji je podeljen na dva dela. U gornjem delu se nalazi polje u koje treba da upišete šta će se naći u QR kodu, kao i opcije za čuvanje i kopiranje QR koda, a u donjem će se pojaviti slika QR koda kada ga generišete.

Kao što smo rekli, korišćenje je izuzetno jednostavno. U polje za tekst upišite bilo šta što želite da se nađe u QR kodu, a to može biti URL adresa ili običan tekst, kliknite na dugme Generate QR code i on će biti napravljen i prikazan u donjem delu. Napravljeni QR kod možete da sačuvate kao sliku i to u formatima PNG, GIF, JPG, TIFF i BMP, a možete i da ga iskopirate u clipboard.

Osim ovoga, nema mnogo opcija. U podešavanjima jedino možete da podesite da polje za unos teksta prihvata jednu ili više linija teksta, da li će se ikonica programa videti u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata) i da li će ta ikonica biti vidljiva ili sakrivena.

SimpleCodeGenerator radi samo jednu stvar, ali je radi izuzetno dobro

SimpleCodeGenerator nema opcije za kreiranje različitih vrsta kodova, QR kodove ne možete da bojite različitim bojama ili da od njih napravite sliku, niti sadrži fensi opcije za deljenje kodova. Ovde je fokus na jednostavnosti i praktičnosti. Program radi gotovo trenutno, bez grešaka, a korišćenje je više nego jednostavno. Istakli smo da je pogodan za početnike, ali to ne znači da napredniji korisnici treba da ga ignorišu.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *