SophiApp – Bolji način za podešavanje Windows-a

SophiApp – Bolji način za podešavanje Windows-a

Sekcija sa podešavanjima Windows-a se iz verzije u verziju menja i to ne uvek na bolje. Znamo iz ličnog primera koliko nam je teško bilo da pronađemo neke od najosnovnijih opcija kada smo prvi put prešli sa sedmice na desetku. Još jedan problem je i to što se sva podešavanja ne nalaze u jednom meniju nego su rasuta po raznim sekcijama i skoro je nemoguće zapamtiti gde se šta nalazi.

SophiApp je besplatan program za Windows 10 i 11 koji objedinjuje preko 130 sistemskih podešavanja u jednom dobro organizovanom meniju, odakle su sva lako dostupna.

Kako radi SophiApp?

SophiApp je prenosiv program. To znači da nema instalaciju i sve što je potrebno da uradite je da ga preuzmete, raspakujete i pokrenete. Kada ga pokrenete ugledaćete jednostavan meni podeljen na tri dela.

U delu sa leve strane su kartice koje predstavljaju kategoriju podešavanja i ima ih osam: Privacy, Personalization, System, UWP Apps, Games, Scheduled Tasks, Security i Context Menu. Poslednja, deveta kartica su podešavanja samog programa i tu jedino možete da odaberete jezik i uključite Dark Mode.

SophiApp meni

Kada kliknete na neku od kartica, u srednjem delu će se pojaviti sva podešavanja vezana za tu kategoriju. Kada mišem pređete preko nekog podešavanja, u delu sa desne strane će se pojaviti objašnjenje šta to podešavanje radi.

Organizacija programa je odlična, a snalaženje je više nego jednostavno. Jedinu kritiku koju imamo su objašnjenja opcija. Kao prvo, nemaju sve opcije objašnjenje, a i objašnjenja koja su tu, nisu uvek baš najbolja. Nama iskreno nije bio problem da razumemo šta koja opcija radi, pogotovu one bez objašnjenja, ali verujemo da će početnicima ovo potencijalno biti problem.

Nećemo nabrajati šta sve možete da podesite koristeći SophiApp zato što, po rečima autora, sadrži preko 130 podešavanja, pa ovo ne bi imalo smisla. Jedino ćemo reći da smo više nego zadovoljni opcijama. Važno je pomenuti da ne sadrži svaka kartica isti broj opcija. Tako u kartici Games imamo svega 3 opcije, dok u kartici Personalization ih imamo oko 40.

Kada završite sa podešavanjima sve što treba da uradite je da kliknete da se podešavanja primene i posao je završen. Imajte na umu da je za neka od podešavanja potrebna internet konekcija i da ukoliko niste povezani na internet, ova podešavanja neće biti dostupna.

SophiApp je odličan alat za sve koji vole da čačkaju u podešavanjima Windows-a

SophiApp je odličan alat, a posebno će se svideti onima koji vole da čačkaju u podešavanjima Windows-a. Zbog loših opisa opcija, početnici će imati malo problema, barem dok se ne nauče šta koja opcija radi, ali iskreno verujemo da je u modernom svetu ovo znanje koje će vam itekako biti potrebno i da nije loše posvetiti nekoliko minuta učenju. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da SophiApp dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *