SpeedFan

SpeedFan

SpeedFan

SpeedFan je besplatan program za nadgledanje i regulisanje rada računarskih komponenti.

Prilikom pokretanja, SpeedFan detektuje temperaturne senzore, napone na ploči, opterećenje procesora i ventilatore sa kontrolom broja obrtaja. Pored prikaza prikupljenih informacija o navedenim stavkama, ovaj program u okviru svog panela daje uvid u S.M.A.R.T. atribute hard diskova.

Glavna prednost ovog programa je ta što nudi mogućnost regulisanja brzine raznih ventilatora (na pro­ce­so­ru, gra­fičkoj kar­ti­ci, u kući­štu itd.), čime možete da postignete manju potrošnju energije i manju pozadinsku buku.

Kontrolu je moguće vršiti ručno i automatski. Za automatsko regulisanje potrebno je definisati donju i gornju granicu brzine obrtaja ventilatora.

Nakon postavki, kada se procesor ne greje previše SpeedFan će spustiti brzinu ventilatora na dovoljnu za hlađenje. A kada usled korišćenja neke zahtevnije aplikacije dođe do pregrejavanja, program će povećavati broj obrtaja ventilatora sve dok se ne postigne podešena optimalna temperatura.

Kada je SpeedFan minimizovan, u System Tray-u prikazivaće trenutnu temperaturu sistema. Prelaskom miša preko njegove ikonice mogu da se vide detaljne informacije.

SpeedFan je mali ali veoma koristan program za nadgledanje i regulisanje rada računara. Preporučujemo vam da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (8 ocena, prosečno: 4,75 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

2 Komentara

  • Koja je optimalna donja i gornja granica brzine obrtaja ventilatora ?
    hvala na odgovoru

  • Ovaj program koristim i veoma je super.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *