SpeedFan

SpeedFan

SpeedFan

SpeedFan je besplatan program za nadgledanje i regulisanje rada računarskih komponenti.

Prilikom pokretanja, SpeedFan detektuje temperaturne senzore, napone na ploči, opterećenje procesora i ventilatore sa kontrolom broja obrtaja. Pored prikaza prikupljenih informacija o navedenim stavkama, ovaj program u okviru svog panela daje uvid u S.M.A.R.T. atribute hard diskova.

Glavna prednost ovog programa je ta što nudi mogućnost regulisanja brzine raznih ventilatora (na pro­ce­so­ru, gra­fičkoj kar­ti­ci, u kući­štu itd.), čime možete da postignete manju potrošnju energije i manju pozadinsku buku.

Kontrolu je moguće vršiti ručno i automatski. Za automatsko regulisanje potrebno je definisati donju i gornju granicu brzine obrtaja ventilatora.

Nakon postavki, kada se procesor ne greje previše SpeedFan će spustiti brzinu ventilatora na dovoljnu za hlađenje. A kada usled korišćenja neke zahtevnije aplikacije dođe do pregrejavanja, program će povećavati broj obrtaja ventilatora sve dok se ne postigne podešena optimalna temperatura.

Kada je SpeedFan minimizovan, u System Tray-u prikazivaće trenutnu temperaturu sistema. Prelaskom miša preko njegove ikonice mogu da se vide detaljne informacije.

SpeedFan je mali ali veoma koristan program za nadgledanje i regulisanje rada računara. Preporučujemo vam da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (8 ocena, prosečno: 4,75 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

2 Komentara

  • Koja je optimalna donja i gornja granica brzine obrtaja ventilatora ?
    hvala na odgovoru

  • Ovaj program koristim i veoma je super.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *