SSD-LED – nadgledanje hard diska

SSD-LED – nadgledanje hard diska

Ukoliko imate računar koji na sebi nema LED diode koje pokazuju aktivnost hard diska, imamo pravo rešenje za vas. Predstavljamo vam SSD-LED, besplatni program za Windows 7, 8 i 10, koji vam omogućava nadgledanje hard diska i njegove aktivnosti iz udobnosti System Tray-a (donji desni ugao ekrana, pored sata).

Kako radi SSD-LED?

Kao što smo rekli, SSD-LED je program koji služi za nadgledanje aktivnosti hard diska. Nemojte da vas njegovo ime zavara, program može da se koristi za nadgledanje i SSD i HDD hard diskova.

Kada pokrenete SSD-LED u System Tray-u će se pojaviti njegova ikonica. Kada nema aktivnosti na hard disku, to jest ništa se ne čita niti upisuje, ova ikonica će biti crna, dok će prilikom rada hard diska ikonica biti crvena, žuta ili zelena. Ovim se savršeno simulira ponašanje LED diode na kućištu računara koja pokazuje aktivnost hard diska.

SSD-LED ikonica u System Tray-u

Kada kliknete na ikonicu programa u System Tray-u otvoriće se grafikon, koji uživo prikazuje podatke o radu hard diska. Ukoliko imate više od jednog, svi će automatski biti detektovani. Iz padajuće list možete da odaberete koji hard disk želite da nadgledate, a postoji i opcija da ih pratite sve od jednom.

U prozoru koji se otvori kada kliknemo na SSD-LED ikonicu, ispod grafikona, nalaze se dva slajdera, od kojih jedan kontroliše vremenski interval upisivanja podataka u grafikon, a drugi maksimalnu brzinu hard diska. Osim ovoga, među podešavanjima jedino još možete da uključite da se program pokreće zajedno sa startovanjem Windows-a.

SSD-LED grafikon

Program je dosta jednostavan i namenjen je početnicima i onima koji žele dobar način da dobiju najpotrebnije podatke o upotrebi hard diska, brzo i jednostavno. Korisnički interfejs izgleda lepo i pregledan je, mada smo primetili malu grafičku grešku. Naime, dugme za zatvaranje prozora izgleda previše blizu ivice. Nismo sigurni da li je ovo nešto što su programeri koji razvijaju SSD-LED namerno ili slučajno uradili.

Zaključak

SSD-LED je odličan program i ukoliko vam je potreban zgodan način da nadgledate rad svog hard diska, apsolutno vam ga preporučujemo. U većini slučajeva, ikonica u System Tray-u je sasvim dovoljna, ali kada vam zatreba više detalja tu je i grafikon sa svim potrebnim informacijama.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *