Šta je ConfigureDefender i kako se koristi

Šta je ConfigureDefender i kako se koristi

U pogledu antivirusne zaštite, Windows operativni sistem nam odavno nudi rešenje. Doduše, u ranijim verzijama softveri koji štite od malvera morali su da se skinu sa Microsoft-ovog sajta i instaliraju. U sklopu Windows 10 operativnog sistema postoji antivirusni alat koji se zove Windows Defender.

Gde je tu ConfigureDefender?

Windows Defender nudi određene otvorene i zatvorene (sakrivene) opcije. Zatvorene opcije možete podesiti i u podešavanjima Windows-a. Međutim, ukoliko Vam je potrebno da na jednostavniji način zaštitu prilagodite svojim potrebama, predlažemo Vam da instalirate ConfigureDefender. To je besplatan program namenjen otkrivanju zatvorenih opcija Windows Defendera, odnosno prilagođavanju antivirusa sopstvenim potrebama.

Kako se koristi?

ConfigureDefender ne zahteva dodatnu instalaciju. Pokreće se direktno iz foldera u kome se nalazi .exe fajl. Unapred je ponuđeno tri načina rada: Default, High i Max. Default samo potvrđuje opcije Windows Defender-a, High obezbeđuje nešto viši stepen sigurnosti, dok Max način rada podiže sigurnost na najviši nivo, ali ograničava slobodu u preuzimanju nekih tipova datoteka.

Da li je Windows Defender dobra zaštita?

U zavisnosti od toga u koje svrhe koristite računar i internet, razlikuje se potreban nivo zaštite. Mnogi će reći da s obzirom na to da je besplatan, Windows Defender nije dovoljna zaštita. Oni drugi reći će da je sasvim dobra zaštita.

Bilo kako bilo, nijedan antivirus nije svemoguć. O svom ponašanju na internetu, treba voditi računa. Kako o sajtovima koje posećujete, tako i o fajlovima koje skidate. Pored toga Windows Defender pruža solidnu zaštitu, a Configure Defender će podešavanja učiniti veoma jednostavnim.

Veličina:
2,13 MB

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *