Tango – Najbrži način da napravite tutorijal

Tango – Najbrži način da napravite tutorijal

Ukoliko često imate potrebu da prijateljima ili kolegama objašnjavate jednu te istu stvar na računaru, verujte nam da se saosećamo sa vama. Međutim, postoji jednostavno rešenje, napravite tutorijal, a onda kada vas neko zamoli za objašnjenje, prosto mu pošaljite tutorijal i posao je završen.

Tango je besplatan plugin za Google Chrome koji će vam omogućiti da brzo i lako napravite tutorijal (uputstvo), kao i da taj tutorijal dodatno uredite.

Kako radi Tango?

Kada instalirate Tango, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača, u delu rezervisanom za ikonice plugin-ova. Pre nego što krenete sa korišćenjem plugin-a, moraćete da napravite besplatan nalog ili da se ulogujete pomoću Google naloga.

Tango meni

Tango služi za izradu tutorijala, a pošto je u pitanju plugin za Chrome, moći ćete da kreirate isključivo tutorijale koji pokazuju nešto unutar ovog internet pregledača. Korišćenje je izuzetno jednostavno. Kliknite na ikonicu plugin-a i otvoriće se meni u kome dominira veliko narandžasto dugme. Klikom na ovo dugme počinjete sa snimanjem.

Sada će se prozor browser-a smanjiti, a sa leve strane će se pojaviti novi prozor u kome će biti beleženo sve što radite u Chrome-u. Ovo radi tako što svaki put kada negde kliknete ili kada nešto upišete, biće napravljen screenshot, a u screenshot-u će automatski biti obeleženo gde ste kliknuli i pojaviće se natpis šta ste uradili. Natpis će biti na engleskom, a jezik nije moguće promeniti. Tokom “snimanja”, ukoliko želite da napravite pauzu, tu je i taster za privremeno zaustavljanje procesa, a kada završite, automatski će se otvoriti editor na veb sajt plugin-a.

Tango snimanje tutorijala

U ovom editoru ćete moći da pregledate urađeno, dodatno uredite tutorijal, kao i da ga preuzmete. Ukoliko želite da napravite neke izmene, bilo na samim screenshot-ovima ili na natpisima, to lako možete da uradite, a postoji i tutorijal na veb sajtu plugin-a koji će vas upoznati sa opcijama editora.

Tango čini izradu tutorijala brzim i jednostavnim

Tango je odličan plugin i moramo da priznamo da nas je oduševilo to što u većini slučajeva nećete morati da menjate ništa u tutorijalu. Najveći nedostatak je to što podržava samo engleski jezik, pa ćete morati da menjate natpise ukoliko želite da tutorijal bude na bilo kom drugom jeziku. Ipak, ovo nije tako velika kritika, a menjanje natpisa je više nego jednostavno. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Tango dobija našu preporuku.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 3,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *