Threads – Nova društvena mreža slična Twitter-u

Threads – Nova društvena mreža slična Twitter-u

Kada je čuveni milijarder, vlasnik kompanija Tesla i SpaceX, Elon Musk, prošle godine kupio kompaniju Twitter, po medijima se ubrzo raširila vest da je pomoću novinara Matt Taibbi-a otkrio i zaustavio neverovatan nivo cenzure koje je ova društvena mreža sprovodila. Ovde je pokazano da su moderatori imali mogućnost da u potpunosti utiču na to da li će određena objava ili čitav nalog biti popularni, da li će se prikazivati samo pratiocima, da li će biti potpuno sakrivena, kao i još mnoge načine na koje su uticali na mišljenje svih Twitter korisnika.

Ovo se, naravno, nije svidelo mnogima na globalnom nivou, pa su iz kompanije Meta koja je vlasnik Facebook-a, Instagram-a i WhatsApp-a, videli priliku da uđu na tržište mikro bloging-a i odlučili da naprave novu društvenu mrežu Threads koja veoma podeseća na Twitter. Nova društvena mreža Threads je dostupna na Android-u i iOS-u.

Kako radi Threads?

Threads je kombinacija Instagram-a i Twitter-a, to jest objava u vidu slika i video snimaka koje imamo na Instagram-u i poruka ograničene dužine, ovde do 500 karaktera, sa mogućnošću da se više poruka povežu u nizove, koje imamo na Twitter-u. Imajući ovo u vidu, ne iznenađuje to što korisnički interfejs podseća na kombinaciju ove dve društvene mreže.

Threads - izgled inferfejsa

Što se opcija tiče, ovde nemamo ništa novo. Sve što ste do sada već videli na drugim društvenim mrežama, pronaćićete i ovde. Moći ćete da pratite druge korisnike, ostavljate lajkove i komentare, postavljate objave, dopisujete se, učinite nalog privatnim ili javnim i drugo.

Pošto je Meta vlasnik i Threads-a i Instagram-a, a puno ime ove aplikacije je: „Threads, an Instagram app“, imaćete mogućnost da se ulogujete pomoću svog Instagram naloga. Pored ovoga, moći ćete sa Instagrama da prebacite svoje pratioce, korisničko ime, listu blokiranih naloga i druge informacije.

Threads je dostupan u Srbiji, a još uvek se nije pojavio u Evropskoj Uniji

Evropska Unija je nedavno uvela nove propise i pravila kada su u pitanju privatnost korisnika, način na koji se njihove privatne informacije mogu prikupljati i šta se sa tim informacijama sme raditi. Kako je sama kompanija Meta objavila, za sada se Threads neće pojaviti u Evropskoj Uniji zbog potencijalnih problema sa EU regulativama. Ono nikako ne uliva poverenje, pogotovo ako imamo u vidu istoriju Facobook-a.

Threads je od juče dostupan u Srbiji.

Threads nije nova društvena mreža

Imajući u vidu da Threads ne donosi ama baš ništa novo, nema mogućnosti da se koristi preko sajta, već samo preko aplikacije, možemo reći da ovo i nije nova društvena mreža, već samo proširenje mogućunosti Instagrama. S obzirom da ne postoji u Evropskoj Uniji, zbog strogih EU propisa o privatnosi korisnika, to takođe ne uliva poverenje. Kao i sve društvene mreže i Threads je besplatna za korišćenje, a plaćate svojim vremenom, podacima itd. Pa ko ne mari mnogo za privatnost i voli da isprobava sve novotarije, samo napred. 🙂

Platforma:
Android i iOS

U linku za preuzimanje, ponudili smo Threads verziju za Android, ako želite da preuzmete verziju za iOS, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *