Facebook data centar

Facebook data centar

Facebook je skoro dostigao broj od 1 milijarde korisnika, sigurno ste se nekada zapitali, kako izgleda tehnologija koja omogućava da milijardu ljudi 24h dnevno kači slike, video klipove, čatuje, lajkuje, postuje statuse itd.

Mašinerija koja pokreće Facebook više je nego impresivna. Zgrada u kojoj se nalazi Facebook data centar duga je 400 metara, površine blizu 100.000 kvadratnih metara. Možete li da zamislite koliko je to čudo veliko, skoro pola kilometra!

U data centru je smešteno više od 100.000 servera, a svaki server pojedinačno je dovoljno jak da može da opslužuje omanju kompaniju.

Da ne dužimo više, pogledajte ovaj video, i uverite se sami u impresivnost Facebook-ovog data centra: youtu.be/xwJfE7rql0E

Ovaj Facebook-ov data centar je smešten u Forest Sitiju u Severnoj Karolini u SAD, a Facebook gradi još jedan ovakav data centar na istoj lokaciji kako bi mogao da isprati konstatan rast novih korisnika.

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Za sada je najbolji FACEBOOK i svi koji pokusavaju kopirati su mala beba, svi bi oni zaradili para za kratko vreme daju ti kao besplatno, a za kljucne stvari moras se pletplatiti tako da te vezuju i biju te a nedaju da places… Facebook ako tako nastavi bice i dalje broj jedan(1) u svetu!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *