SuperAntiSpyware Free Edition

SuperAntiSpyware Free Edition

SuperAntiSpyware Free Edition je besplatan program za detektovanje i brisanje spyware i malware programa sa vašeg računara. Spyware programi su špijunksi programi, koji snimaju vašu aktivnost na računaru (koje sajtove posećujete, šta kucate na tastaturi itd.) i to zatim šalju hakerima koji su taj spyware kreirali. Jasno vam je koliko je to opasno, jer totalno gubite svoju privatnost i hakeri sa lakoćom mogu doći do vaših šifri za email, Facebook, bankovne račune itd.

Baš iz razloga što su spyware i malware infekcije računara postale svakodnevna pojava, a hakeri neprestano izbacuju nove varijante ovih malicioznih programa, neophodno je da pored klasičnog Anti Virus programa koji većina korisnika ima instaliranog na svom računaru, koristite i dodatan softver za skeniranje, koji pokrećete po potrebi.

SuperAntiSpyware Free Edition je upravo takav program, pokrećete ga po potrebi i sa njim skenirate svoj računar u potrazi za spyware i malware infekcijama koje je vaš Anti Virus program propustio da detektuje.

Interfejs programa je krajnje jednostavan, sa velikim dugmetom „Scan your Computer“ koje jasno vodi korisnika ka najvažnijoj funkciji, a to je skeniranje računara. Čekiranjem jednog od boksova, korisnik bira koji mod skeniranja želi, u ponudi su:

  • Quick Scan – brzo i površno skeniranje
  • Complete Scan – kompletno i detaljno skeniranje
  • Critical Point Scan – skeniranje po kritičnoj tačci
  • Custom Scan – skeniranje kod koga sami podešavate parametre

Mi smo testiranje ovog programa počeli sa opcijom „Quick Scan„, kojoj je trebalo oko četiri minuta da se izvrši. SuperAntiSpyware je za to vreme detektovao 95 „pretnji„, koje su uglavnom bile „tracking cookies„(to su fajlovi koji sajtovi koje posećujete ostavljaju u vašem browseru i na taj način prate kada ih posećujete, u principu su bezopasni).

Opciji „Complete Scan“ je trebalo mnogo više vremena da se izvrši, oko 3 sata, jer je naš računar zaista zatrpan fajlovima (oko 250 GB raznih podataka). Ovo skeniranje je pronašlo par ozbilnjih pretnji koje je naš Anti Virus propustio. Kada se skeniranje završi, imate mogućnost da deselektujete sve programe za koje ne želite da ih SuperAntiSpyware obriše, a sve ostale brišete jednostavnim klikom na dugme.

Na kraju, slobodno možemo da preporučimo SuperAntiSpyware Free Edition kao odličan dodatak vašem Anti Virus programu, a kako sigurnosti nikada nije dovoljno, probajte ga, iznenadićete se šta će sve pronaći u vašem računaru.

Sistemska zahtevnost:

Windows 10, Windows 7, Windows Vista, Windows XP

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (4 ocena, prosečno: 4,75 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *