Seamless M4T – Veštačka inteligencija koja prevodi tekst i govor

Seamless M4T – Veštačka inteligencija koja prevodi tekst i govor

Kompanija Meta, do nedavno poznata kao Facebook, je polovinom 2023. godine objavila Seamless M4T, veštačku inteligenciju koja prevodi tekst i govor na preko 100 jezika u realnom vremenu, među kojima su i srpski i hrvatski. Bitno je imati u vidu da Seamless M4T nije program koji ćete instalirati na svoj računar, već je ideja da se ovo koristi u drugim programima, tako da omogući brzo i lako prevođenje kako teksta, tako i govora.

Seamless M4T nudi niz funkcionalnosti, uključujući:

  • Pretvaranje govora u tekst : Pretvara izgovorene reči u tekstualni oblik
  • Pretvaranje teksta u govor: Pretvara pisani tekst u izgovorene reči
  • Prevođenje govora u tekst: Prevodi izgovorene reči u tekst
  • Prevođenje govora u govor: Prevođenje izgovorenog jezika na drugi jezik
  • Prevođenje teksta u tekst: Prevodi pisani tekst iz jednog jezika na drugi jezik

Jedna od najboljih karakteristika Seamless M4T je to što obuhvata širok spektar zadataka za prevođenje, kao i jezika koje podržava. To znači da se može koristiti za sve vrste prevoda, što će, makar po rečima autora, omogućiti bolju povezanost među korisnicima na internetu.

Iskreno, razvoj ovakvog programa je nešto što smo očekivali od veštačke inteligencije i drago nam je da je ova tehnologija konačno tu. Ako sve bude onako kako kažu u Meta-i, korisnici će moći da razgovaraju ili se dopisuju, svako na svom jeziku, a veštačka inteligencija će u pozadini vršiti prevod i izgovarati ili pisati ono što je rečeno i na taj način će potpuno ukloniti jezičke barijere. Sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo kako će raditi programi koji koriste ovu tehnologiju.

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *