Top 3 besplatna programa za snimanje ekrana na Windows-u

Top 3 besplatna programa za snimanje ekrana na Windows-u

Snimanje ekrana na računaru je veoma korisno. Nekada je ovaj proces bio neverovatno komplikovan i zahtevao je kupovinu specijalne opreme, a često i usluge profesionalaca. Danas to više nije slučaj. Na raspolaganju imamo pregršt opcija sa programima koji mogu snimiti sve što se događa na našim ekranima.

U ovom tekstu predstavićemo vam našu top listu od 3 najbolja besplatna programa za snimanje ekrana na Windows-u.

OBS Studio

OBS Studio

OBS Studio je besplatni program za Windows 8, 10, Linux i macOS. Pored mogućnosti snimanja ekrana podržava i stream-ovanje direktno na Twitch i YouTube. Snimanje je moguće u HD rezoluciji sa maksimalno 120 FPS, bez bilo kakvih ograničenja, kao što su dužina snimka. Takođe, na snimak neće biti dodat nikakav vodeni žig.

Slika koju OBS Studio snima dolazi direktno iz grafičke kartice, zato je moguće snimati video igrice u full-screen modu. Mnogi programi za snimanje ekrana mogu da snimaju igrice samo u windowed modu.

Dok snimate, upravljanje programom je moguće pomoću prečica na tastaturi, koje se mogu menjati i prilagođavati vašim potrebama. Korisnički interfejs je moderan, odlično organizovan i lak za korišćenje.

Jedina kritika koju imamo je da će početnicima biti potrebno malo vremena da nauče kako da koriste ovaj neverovatni program. Dobra stvar je da na internetu ima mnogo tutorijala, kako u pisanoj tako i u video formi, pa je učenje programa veoma lako.

OBS Studio je definitivno najbolji besplatni program za snimanje ekrana. Poseduje sve opcije koje su potrebne da napravite profesionalni snimak, nema bukvalno baš nikakvih ograničenja i potpuno je besplatan.

Platforma:
Windows 8, 10, Linux i macOS

Da preuzmete OBS Studio kliknite OVDE.

Apowersoft Free Online Screen Recorder

Apowersoft - Free Online Screen Recorder

Pošto smo već predstavili najbolji program za snimanje ekrana, smatramo da ostala dva programa na našoj listi ne treba da budu gore verzije OBS Studija, već programi koji se po nečemu izdvajaju od konkurencije.

Apowersoft Free Online Screen Recorder je besplatni program kome pristupate putem web sajta, tako da je dostupan na svim operativnim sistemima. Pošto radi unutar browser-a, ovaj program nije pogodan za snimanje video igrica, ali za sve ostale zadatke, ovo je odličan snimač ekrana.

Glavna prednost Apowersoft Free Online Screen Recorder-a je da ukoliko imate stariji računar na kome bi renderovanje video snimka trajalo jako dugo, ovde to neće biti problem. Renderovanje se odvija na serverima kompanije, a vi treba samo da download-ujete fajl.

Moguće je snimanje celog ili dela ekrana, snimanje sa web kamere, snimanje zvuka sa računara, mikrofona ili oboje. Tokom snimanja, upravljanje programom je moguće putem prečica na tastaturi. Podržava se popularne formate video snimaka, među kojima su MP4, WMV, AVI, MOV i mnogi drugi. Nema nikakvih ograničenja tokom snimanja i ne postavlja vodeni žig na snimak.

Korisnički interfejs je jednostavan i lak za upotrebu. Program je odličan za početnike, pošto nema potrebe za bilo kakvim podešavanjima, sve što treba da uradite je da kliknete na Record dugme.

Jednu napomenu koji moramo dati je da kada posetite Apowersoft Free Online Screen Recorder-ov web sajt videćete opciju da download-ujte program. Ovo download-uje program pod imenom Apowersoft Screen Recorder Pro koji se plaća i ima probnu verziju. Opcije u ovom programu su lošije od Online Screen Recorder-a. Nemojte da koristite taj program!

Da pristupite Apowersoft Free Online Screen Recorder web sajtu kliknite OVDE.

Debut Video Capture

Debut Video Capture

Debut Video Capture je besplatni program za Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i macOS. Tokom snimanja nema nikakvih ograničenja i ne postavlja vodeni žig na snimak. Međutim, postoji opcija da vi sami dodate svoj vodeni žig pre početka snimanja, a moguće je i korišćenje filtera. Podržava sve popularne video formate.

Razlog zašto smo izabrali baš ovaj program je zato što se Debut Video Capture može koristiti za mnogo više od snimanja ekrana. Na prvom mestu je snimanje sa eksternih uređaja, kao što su web i sigurnosne kamere. Takođe, postoji opcija da zakažete kada će snimanje početi i koliko će trajati. Ovo ga čini odličnom, besplatnom, opcijom za nadzor kuće ili poslovnog objekta.

Korisnički interfejs je pregledan i lak za upotrebu, ali izgleda poprilično zastarelo. Program nije teško koristiti, ali je potrebno upoznati se sa komandama. Još jednu stvar koju moramo da napomenemo je da je program trenutno u beta verziji. To znači da kada se izađe puna verzija programa, može doći do velikih promena, kako u funkcijama i korisničkom interfejsu, tako i u biznis modelu.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10, i macOS

Da preuzmete Debut Video Capture kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • SUPER

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *