Top 3 najbolja besplatna programa za pravljenje rezervnih kopija (backup) hard diska za Windows

Top 3 najbolja besplatna programa za pravljenje rezervnih kopija (backup) hard diska za Windows

Rizik od gubitka svih fajlova, fotografija, muzike i drugih važnih dokumenata usled kvara hard diska ili pada sistema je uvek prisutna. Rešenje je redovno pravljenje rezervnih kopija (backup) hard diska. Za ovo se koriste specijalizovani programi, a u ovoj kategoriji imamo veliki izbor besplatnih programa.

Na žalost, mnogi od ovih programa nude poprilično ograničene opcije, barem dok ne kupite punu verziju programa. Ipak, postoje oni koji u besplatnoj verziji nude sasvim dovoljno opcija koje će zadovoljiti potrebe većine korisnika.

Pogledajte našu listu od top 3 najbolja besplatna programa za pravljenje rezervnih kopija (backup) hard diska za Windows.

Easeus Todo Backup Free

Easeus Todo Backup Free

Easeus Todo Backup Free je besplatan program za za pravljenje rezervnih kopija (backup) hard diska dostupan za Windows Vista, 7, 8, 10 i 11. Program omogućava backup pojedinačnih fajlova i foldera, ali i čitavih particija ili celog sistema, a sve to na samo jedan klik.

Razlog zašto smo Easeus Todo Backup Free stavili na prvo mesto je činjenica da je program izuzetno lak za korišćenje. Svaka opcija sadrži detaljno objašnjenje, tako da će čak i apsolutnim početnicima biti lako da nauče kako da koriste program i za to neće morati da koriste nikakve tutorijale.

Dve opcije koje su nam se posebno svidele su mogućnost zakazivanja backup-a i opcija Smart Backup, koja će automatski backup-ovati fajlove i foldere sa lokacija koje najčešće koristite. Ove opcije će osigurati da ćete uvek imati rezervnu kopiju fajlova, bez potrebe da to “ručno” radite ili uopšte o tome razmišljate.

Kao i većina besplatnih program, Easeus Todo Backup Free ima plaćenu verziju. Drago nam je kažemo da opcije koje ovde dobijate nisu tako bitne i neće faliti većini korisnika. Ove opcije su mogućnost automatskog backup-a kada se ispune određeni uslovi ili transfer podataka direktno sa jednog računara na drugi.

Easeus Todo Backup Free je program koji će, bez problema, zadovoljiti potrebe većine korisnika, a činjenica da je tako jednostavan za upotrebu je samo dodatni plus.

Platforma:
Windows Vista, 7, 8, 10 i 11

Preuzmite Easeus Todo Backup Free.

FBackup

FBackup

FBackup je besplatan program za za pravljenje rezervnih kopija (backup) hard diska dostupan za Windows Vista, 7, 8, 10 i 11. Kao i kod predhodnog programa sa ove liste, možete da backup-ujete pojedinačne fajlove i foldere, ali i čitavu particiju ili sistem. Korisnički interfejs liči na onaj koji imamo u Microsoft Office-u, što program čini lakim za upotrebu.

Ono po čemu se ovaj program izdvaja su detaljna podešavanja automatskog bakup-ovanja. Možete da podesite koliko često će se podaci backup-ovati, kako i lokaciju na kojoj će se oni čuvati, a ovde možete da izaberete hard disk, bilo koji prenosni uređaj, na primer, USB ili CD, Google Drive i duge, a možete da podesite i da sve sve podaci čuvaju na više lokacija istovremeno. Sve ovo radite iz čarobnjaka, pa je podešavanje ovoga izuzetno lako.

Program, naravno, sadrži i plaćenu verziju, ali i ovde nam je drago da kažemo da su opcije koje dobijate nepotrebne većini korisnika. Među njima su enkripcija podataka, notifikacije putem email-a kada se backup završi, FTP bakup-ovanje i druge. Najveću zamerku koju imamo je da besplatna verzija FBackup-a prikazuje reklame, koje, iskreno, nisu tako dosadne, mada je ovo nešto što nikada ne volimo da vidimo.

Platforma:
Windows Vista, 7, 8, 10 i 11

Preuzmite FBackup.

Google Drive

Google Drive

Kao što verovatno i sami znate, Google Drive je Cloud servis kompanije Google koji automatski dobijate kada napravite besplatan Google nalog. Zašto smo ga onda stavili na ovu listu? Zato što ga bez problema možete koristiti za backup-ovanje bitnih podataka i zato što većina korisnika već ima Google Drive i zna kako da ga koristi.

Iskreno, ukoliko vam je potreban besplatan program za backup-ovanje celokupnog sistema ili samo određene particije hard diska, preuzmite jedan od prethodna dva programa, zato što ćete teško pronaći bolji. Međutim, za backup-ovanje pojedinačnih fajlova ili foldera nije vam potreban nikakav dodatni program. Ovo možete ručno da uradite, a verovatno najbolje mesto gde ove podatke možete da sačuvate i imate ih uvek dostupne je Google Drive.

U besplatnoj verziji Google Drive-a dobijate 15 GB prostora, što je dovoljno za većinu korisnika. Ukoliko vam je potreban dodatni prostor, možete ga dokupiti, a cene nisu tako visoke. Takođe, postoji i besplatan program pod nazivom Google Backup and Sync, pomoću koga proces backup-ovanja možete da automatizujete.

Platforma:
Veb sajt

Preuzmite Google Backup and Sync.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 3,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *