Top 3 najbolja besplatna Windows programa za snimanje zvuka

Top 3 najbolja besplatna Windows programa za snimanje zvuka

Snimanje zvuka pomoću računara je poprilično jednostavno, a za to imamo veliki broj besplatnih programa. Međutim, nisu svi programi jednaki po kvalitetu i mogućnostima. Mnogi od njih čuvaju svoje najbolje opcije zaključane iza pretplate ili imaju ograničenja koja bilo kakvo ozbiljnije korišćenje čine nemogućim, a često viđamo i reklame, koje su uvek užasno dosadne.

Srećom, imamo i programe koji su stvarno besplatni i nemaju ni jednu od taktika, koje su tu da bi nas naterale da platimo. Pogledajte našu listu od top 3 najbolja besplatna Windows programa za snimanje zvuka.

Audacity

Audacity

Audacity je besplatan program za snimanje zvuka dostupan za Windows 7, 8, 10, 11, macOS i Linux. Ovo je jedan od najpopularnijih programa ove vrste, a razlog za to je očigledan. Prvo, u pitanju je program otvorenog koda, što znači da je potpuno besplatan, ne sadrži reklame i njegov kod besplatno dostupan svima da ga menjaju i prilagođavaju.

Korisnički interfejs je lep, intuitivan i pomalo pretrpan opcijama, a dizajniran je tako da učini proces snimanja što jednostavnijim, u čemu je itekako uspešan. Ovo znači da, čak i ako ste apsolutni početnik, posle kraćeg upoznavanja sa interfejsom i komandama, moći ćete da koristite Audacity kao profesionalac.

Što se opcija tiče, pored opcija za snimanje zvuka, Audacity sadrži i opcije za uređivanje audio snimaka, virtuelne instrumente, veliki broj filtera i efekata, kao i mogućnost instalacije plugin-ova koji će dodati nove mogućnost ovom fenomenalnom programu.

Audacity je bez sumnje jedan od najboljih programa ove vrste, a činjenica da je potpuno besplatan ga bez problema stavlja na vrh ove liste. Jedini razlog zašto bi izabrali neki drugi program je ukoliko želite nešto jednostavnije ili nešto namenjeno profesionalcima, a ovo će pokriti naša sledeća dva programa.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, 11, macOS i Linux

Preuzmite Audacity.

Windows Voice Recorder

Windows Voice Recorder

Windows Voice Recorder je besplatan program za snimanje zvuka dostupan za Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11. Ovo je najjednostavnije moguće rešenje za snimanje pomoću mikrofona, a ono što je najbolje je činjenica da dolazi već instaliran na većini Windows računara. Ukoliko nije, lako ga možete instalirati pomoću Microsoft Store-a.

Korisnički interfejs je više nego jednostavan i kada pokrenete program videćete samo jedno dugme, za početak snimanja. Kada započnete snimanje, pojaviće se tri nove opcije i to za pauziranje i stopiranje snimka, kao i opcija da dodate markere i tako obeležite delove koje kasnije želite da izmenite. Po završetku snimanja pojaviće se jednostavan editor koji sadrži samo nekoliko opcija, a kvalitet snimka je na izuzetno visokom nivou, što nas je prijatno iznenadilo.

Kao što vidite, Windows Voice Recorder je izuzetno jednostavan program, ali funkciju kojoj je namenjen vrši bez greške. Ovo je savršen program za početnike, ali i sve one koji žele samo da snime glas, bez dodatnih opcija i komplikacija koje imamo kod kompleksnijih programa ove vrste.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11

Preuzmite Windows Voice Recorder.

Ardour

Ardour

Ardour je besplatan program za snimanje zvuka dostupan za Windows 7, 8, 10, 11, macOS i Linux. Kao i Audacity, Ardour je program otvorenog koda, što to znači da je potpuno besplatan i da odmah dobijate sve njegove opcije. Fokusira se na profesionalce i muzičare, što ga čini manje pogodnim za početnike, mada verujemo da korišćenje nije tako komplikovano, kada se malo uvežbate.

Pored odličnih opcija za snimanje, Ardour sadrži i editor za uređivanje audio snimaka koji nas je prijatno iznenadio. Snimak ćete moći da isečete, ubrzate, usporite, dodate efekat, besplatno importujete MIDI fajlove i zvukove sa cloud-a i još mnogo toga, a program podržava i plugin-ove koji će dodatno proširiti njegove mogućnosti. Jedna opcija koja nam se posebno svidela je mogućnost vađenja zvuka iz video snimka, koja je laka za korišćenje i odlično radi.

Ardour je odličan program i toplo ga preporučujemo svim muzičarima i profesionalcima. Opcije za editovanje audio snimaka nisu tako opširne kao kod nekih programa koji se plaćaju, ali verujemo da će i ovo biti sasvim dovoljno većini korisnika.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, 11, macOS i Linux

Preuzmite Ardour.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *