Audacity

Ažurirano: 14 novembra, 2020
Audacity

Audacity

Audacity besplatan audio editor i predstavlja jedan od boljih programa te namene sa kojim smo se sreli u poslednje vreme. Editor otvorenog koda (open-source), čistog interfejsa, odličnih mogućnosti i sa podrškom za multi platformu.

Program je veoma bogat alatima a ujedno i fleskibilan dok su toolbar i radni prostor ne pretrpani, što je postignuto tako što su većina funkcija kao što su efekti, editovanje i upravljanje projektom (project management) stavljeni u padajuće menije.

Neki od podržanih audio fajlova su WAV i AIFF kao i OGG i MP3. Skup osnovnih opcija kao što su „reverb“, „delay“ i kompresovanje su takođe podržane. Ako želite da proširite mogućnosti, tu je podrška za „plugin“ -ove kao što su VST (Virtual Studio Technology), LAPSDA (Linux Audio Developers Simple Plugin Architecture) i „Nyquist“ plugin.

Još jedna od opcija koja zapada za oko je i „Beat Analyzer“ koja pomaže u određivanju bitova (Beats) po minutu neke fraze. Performanse ovog alata su veoma zadovoljavajuće čak i pri operacijama koje zahtevaju dosta procesorske snage kao što su izvoženje MP3 fajlova i dodavanje kompleksnih efekata. Ovaj editor može da snima i reprodukuje zvuk, da uvozi i izvozi WAV, AIFF, MP3 i OGG fajlove. Obrađuje zvuk upotrebom cut, copy i paste opcija, miksovanjem kanala i numera kao i dodavanjem efekata. U program je ugrađen „amplitude-envelope“ editor, podesiv spektogram i analizator frekvencija. Neki od ugrađenih efekata su bass boost, wah wah, i noise removal.

Čak iako ne nudi napredne efekte i opcije, upotrebna vrednost ovog programa je veoma velika, pogotova kada se uzme u obzir njegova cena – BESPLATAN JE! Ako tražite dobar, a besplatan audio editor, probajte Audacity, osvojiće vas svojom funkcionalnošću.

Sistemska zahtevnost:
Windows 98/Me/2000/XP/Vista/Win 7/NT/Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (6 ocena, prosečno: 4,83 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

1 Komentar

  • Postovani, ja sam radioamater, u godinama, i bilo bi lepo da mi se objasni kako se radi sa Audacity programom. Zeleo bi da snimam sve kontakte sa radio vezama. Molio bi detaljno uputstvo kako da snimim veze i da ih prebacim u MP3 format. Unapred zahvalan Srecko YT2MW.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *