Hotspot Shield

Hotspot Shield

Besplatan čuvar vaše Wi-Fi Internet konekcije, Hotspot Shield će enkriptovati vaš saobraćaj i time vas zaštititi od svih vrsta špijunaže dok je vaš računar zakačen na bilo koju Wi-Fi mrežu.

Definitivno aplikacija koju morate imati na vašem računaru ako često koristite javne Wi-Fi mreže, ali je takođe i odličan alat za osiguravanje bilo koje mrežne konekcije sa koje imate pristup Internetu.

Preko 10 miliona korisnika ovog programa vam govori da je ovo jedan od najvećih VPN (Virtual Private Network) servisa na svetu.

Program je poptpuno nezavisan od vašeg browsera, uspostavlja enkriptovanu konekciju sa Hotspot Shield serverima i pretvara sav običan HTTP saobraćaj u mnogo bezbedniji HTTPS saobraćaj. Usmeravanjem saobraćaja i dobijanjem nove IP adrese hostovane od strane AnchorFre kompanije, dobija se prenos podataka koji ne ide otvorenom putanjom i onemogućavaju se napadi kao što su „čovek u sredini“ (man-in-the-middle) i presretanje Wireless signala.

U nekim testovima program je pokazao brže otvaranje stranica nego kada smo ih otvarali bez Hotspot Shield-a. Ovo je bilo moguće verovatno zbog lokacije kompanijinih servera. Lagova u konekciji nije bilo iako je saobraćaj preusmeren, a i program se takođe veoma dobro snalazi za HD video strimom (video streaming), kao što je YouTube, Metacafe i dr. Preporučili bi program za ubrzanje Wi-Fi surfovanja, bezobzira na dodatne sigurnosne opcije. Besplatna verzija ipak dolazi sa malom cenom. Instalacijom se dodaju dva toolbara, jedan od strane Hotspot Shield-a a jedan od strane Conduit-a, koji preusmerava default pretragu i početnu stranu (home page).

Takođe, pri svakom aktiviranju programa, otvoriće se novi tab sa AnchorFree.com i startovaće se reklamni video. To ume malo da smeta ali kada se uzme vrednost samog progama to je jako mala cena. Ali ne brinite se, tollbarovi i preusmeravanja home page-a su opcioni, moraćete samo da istrpite otvranje sajta programa prilikom svakog startovanja.

Jednom instaliran, pojaviće se kao crvena ikonica u sistem tray-u (system tray icon) koja se pretvara u zelenu kada se program aktivira. Desni klik na ikonu i program je ili uključen ili isključen.

Otvaranjem opcije podešavanja, otvoriće se i novi tab koji će vas obavestiti da ste povezani. Klikom na link Details možete saznati više o konekciji, uključujući VPN IP adresu, količinu poslatih i primljenih podataka, kao i koliko dugo ste povezani. Brojač količine podataka ume da bude od koristi kada je u pitanju ograničen protok podataka.

Preporučujemo ovaj program svima koji brinu o svojoj privatnosti. U današnje vreme ko god koristi Wi-Fi lako može postati žrtva špijunaže, zato opreznost nikada nije suvišna, a Hotspot Shield je odlično besplatno rešenje koje će vas poštedeti tih briga.

Sistemska zahtevnost:
Windows 2000/XP/Vista/Win 7/Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (8 ocena, prosečno: 2,63 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Odličan programčić, prost za rukovanje, ne smeta i štiti odlično! 😉
    Preporučujem od srca svima…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *