DuckDuckGo Browser – Internet pregledač koji čuva vašu privatnost

DuckDuckGo Browser – Internet pregledač koji čuva vašu privatnost

U eri kada su krađa podataka i zloupotreba tih podataka svakodnevica, zaštita privatnosti je postala jedna od glavnih briga većine korisnika. DuckDuckGo je nadaleko poznat po svom pristupu orijentisanom na privatnost, kada je u pitanju pretraživanje interneta, garantujući privatnost i bezbednost svojim korisnicima.

DuckDuckGo Browser je besplatan internet pregledač dostupan za Windows 10, 11 i macOS koji korisnicima garantuje privatnost i bezbednost.

Pre nego što se bacimo na opcije privatnosti koje ovaj internet pregledač nudi, bitno je napomenuti da je u trenutku pisanja ove recenzije DuckDuckGo Browser u beta fazi. To znači da razvoj još uvek nije završen i da sve opcije još uvek nisu implementirane.

Ipak, sve opcije koje očekujemo od jednog kvalitetnog browser-a, kao što su traka sa bookmarkovima, podrška za više tab-ova, dark mode i druge, su već dostupni. Takođe, DuckDuckGo Browser radi izuzetno brzo i bez problema može da se takmiči da Google Chrome-om.

DuckDuckGo Browser meni

Kako DuckDuckGo Browser čuva vašu privatnost?

Ono što je najbolje kod DuckDuckGo Browser-a je to što većina opcija koje čuvaju vašu privatnost rade bez potrebe da ih dodatno podešavate, a pošto su sastavni deo internet pregledača, sve rade fenomenalno. Ovde imamo zaštitu prilikom pretraživanja interneta, enkripciju konekcije, upravljanje kolačićima, zaštita email-a i blokiranje reklama na YouTube-u.

Sprovođenje privatnih pretraga interneta i blokiranje praćenja su dva glavna fokusa DuckDuckGo Browser-a. Zahvaljujući integrisanoj zaštiti od trekera, uređaji za praćenje koji imaju cilj da prikupe podatke o vama i vašim navikama su automatski blokirani.

Što se tiče enkripcije, DuckDuckGo Browser sprovodi proširenu verifikaciju da bi se uverio da su link-ovi kojima pristupate enkriptovani i da su vaši podaci bezbedni. Ako postoji enkriptovana verzija veb sajta, ovaj internet pregledač će vas automatski preusmeriti na tu verziju.

Svaki veb sajt koji posetite pokušava da postavi kolačiće na vaš računar, sa ciljem da poboljša vaše korisničko iskustvo. DuckDuckGo Browser će blokirati popup-ove koji vas teraju da prihvatite kolačiće i automatski će izabrati najprivatniju opciju.

Zaštita email-a je još jedna integrisana opcija u DuckDuckGo Browser-u. Ova opcija je posebno dizajnirana tako da ukloni sve skrivene tragače kako bi zaustavio ovu vrstu praćenja. DuckDuckGo Browser obećava da profilisanje email adrese više nije problem, što otežava korporacijama da vas prate.

Poslednja opcija je Duck Player. Ovo se koristi na YouTube-u tako što se podrazumevani YouTube video plejer automatski zamenjuje Duck Player-om. Ovo je jedina opija koju morate uključiti u podešavanjima pre nego što možete da je koristite. Kada je uključite i kada pustite neki YouTube video, otvoriće se strana na kojoj će se naći samo Duck Player, koji izgleda potpuno isto kao i YouTube-ov plejer, bez predloženih videa, opisa videa, komentara i naravno reklama.

DuckDuckGo Browser - Duck Player

DuckDuckGo Browser je jedan od najboljih načina da sačuvate svoju privatnost na internetu

DuckDuckGo Browser je odličan internet pregledač. Istina je da sve opcije privatnosti možete da dobijete korišćenjem plugin-ova i na nekom drugom pregledaču, ali čini nam se da to ovde radi dosta bolje, a i nema potrebe za komplikovanim podešavanjima. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da DuckDuckGo Browser apsolutno dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 10, 11 i macOS

U linku za preuzimanje, ponudili smo DuckDuckGo Browser verziju za Windows, ako želite da preuzmete verziju za macOS, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *