Picasa

Picasa

Picasa je besplatna aplikacija za skladištenje i obradu vaših slika. Program za skladištenje slika koristi prostor na online web serveru.

Kada instalirate Picasu, dobijate 1 GB besplatnog pristora na Google-ovim serverima, a slike se upload-uju i pregledaju koristeći sam program sa vašeg računara(Google-ov besplatan desktop menadžer) Korisnici kojima je potrebno više online prostora, mogu ga dokupiti do max. cene od 500 dolara što proširuje prostor 400 puta.

Kao i sve što Google potpisuje, Picasa je direktna i lagana za upotrebu, sa tabularnim interfejsom koji nudi tri opcije, My photos, Favorites i Explore, poslednja vam nudi pregled javne biblioteke (public photo library). Odmah uz tabove, nalazi se dugme Upload za dodavanje fotografija u vaš album na kome možete podesite različite nivoe privatnosti. Pored albuma, postoje opcije za gledanje slika uz pomoć slide show-a, deljenje slika preko e-maila, pravljenje kolaža ili filmova, naručivanje štampanja i druge. Moguće je čak napraviti i backup fotografija na optičkom medijumu.

Prenos, pronalaženje, organizovanje, edit-ovanje, štampanje, i deljenje slika, čine ovaj program izuzetno korisnim, a pregledne i jednostavne komande čine ga lakim za upotrebu. Program barata sa JPEG, GIF, BMP, PSD, fajlovima kao i sa video fajlovima i kompatabilan je sa većinom digitalnih kamera, a takođe detektuje i USB uređaje sa kojih uvozi slike u albume. Alaiti za izmenu uključuju sečenje, uklanjanje cvenih očiju, podešavanje boja i kontrasta kao i prebacivanje u crno belo.

Veoma interesantna integracija desktop i web aplikacija. Picasa čini objavljivanje slika sa desktopa radi prikaza drugim korisnicima veoma jednostavnim. Ugrađena je čak i opcija „geotagg“ radi geografskog obeležavanje pojedinačnih fotografija ili celih albuma. Veoma korisna aplikacija koji bi preporučili svim korisnicima koji traže besplatan program za obradu i skladištenje slika.

Sistemska zahtevnost:
Windows XP/Vista/Windows 7/Windows 10 i internet konekcija

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (9 ocena, prosečno: 4,78 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

5 Komentara

  • Imao sam za mene vrlo važne slike u Pikasu 2008 godine. 2009. god ili malo kasnije sam ih nehotično obrisao. Da li je moguće vratiti te slike? Hvala.

  • Kako da izbriem sliku sa programa Picasa?

  • kako mogu da skinem program za montazu fotografije

  • Što se tiče besplatnih programa za slajd i fotografije naj bolji, bolji od Pikase nisam našao.

    • NAJBOLJE NAPRAVLJEN ZA UPOTREBU…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *