Picasa

Picasa

Picasa je besplatna aplikacija za skladištenje i obradu vaših slika. Program za skladištenje slika koristi prostor na online web serveru.

Kada instalirate Picasu, dobijate 1 GB besplatnog pristora na Google-ovim serverima, a slike se upload-uju i pregledaju koristeći sam program sa vašeg računara(Google-ov besplatan desktop menadžer) Korisnici kojima je potrebno više online prostora, mogu ga dokupiti do max. cene od 500 dolara što proširuje prostor 400 puta.

Kao i sve što Google potpisuje, Picasa je direktna i lagana za upotrebu, sa tabularnim interfejsom koji nudi tri opcije, My photos, Favorites i Explore, poslednja vam nudi pregled javne biblioteke (public photo library). Odmah uz tabove, nalazi se dugme Upload za dodavanje fotografija u vaš album na kome možete podesite različite nivoe privatnosti. Pored albuma, postoje opcije za gledanje slika uz pomoć slide show-a, deljenje slika preko e-maila, pravljenje kolaža ili filmova, naručivanje štampanja i druge. Moguće je čak napraviti i backup fotografija na optičkom medijumu.

Prenos, pronalaženje, organizovanje, edit-ovanje, štampanje, i deljenje slika, čine ovaj program izuzetno korisnim, a pregledne i jednostavne komande čine ga lakim za upotrebu. Program barata sa JPEG, GIF, BMP, PSD, fajlovima kao i sa video fajlovima i kompatabilan je sa većinom digitalnih kamera, a takođe detektuje i USB uređaje sa kojih uvozi slike u albume. Alaiti za izmenu uključuju sečenje, uklanjanje cvenih očiju, podešavanje boja i kontrasta kao i prebacivanje u crno belo.

Veoma interesantna integracija desktop i web aplikacija. Picasa čini objavljivanje slika sa desktopa radi prikaza drugim korisnicima veoma jednostavnim. Ugrađena je čak i opcija „geotagg“ radi geografskog obeležavanje pojedinačnih fotografija ili celih albuma. Veoma korisna aplikacija koji bi preporučili svim korisnicima koji traže besplatan program za obradu i skladištenje slika.

Sistemska zahtevnost:
Windows XP/Vista/Windows 7/Windows 10 i internet konekcija

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (9 ocena, prosečno: 4,78 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

5 Komentara

  • Imao sam za mene vrlo važne slike u Pikasu 2008 godine. 2009. god ili malo kasnije sam ih nehotično obrisao. Da li je moguće vratiti te slike? Hvala.

  • Kako da izbriem sliku sa programa Picasa?

  • kako mogu da skinem program za montazu fotografije

  • Što se tiče besplatnih programa za slajd i fotografije naj bolji, bolji od Pikase nisam našao.

    • NAJBOLJE NAPRAVLJEN ZA UPOTREBU…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *