MiniTool Partition Wizard Home Edition

Ažurirano: novembar 7th, 2020
MiniTool Partition Wizard Home Edition

MiniTool Partition Wizard Home Edition

MiniTool Partition Wizard Home Edition je besplatan program za kreiranje particija i rad sa njima pod 32-bitnim i 64-bitnim Windows instalacijama. Pomoću ovog programa može kreirati, brisati, menjati veličine, formate, kopirati, konvertovati, sakrivati particije, menjati slova diskova, konvertovati dinamičke diskove nazad u osnovne diskove, obavljati kritične testove i raditi redovno održavanje vaših particija. MiniTool Partition Wizard Home Edition podržava većinu vrsta hard diskova, uključujući i prenosive uređaje za skladištenje kao što su fleš memorije i memorijske kartice.

Interfejs čarobnjaka za rad sa particijama podseća dizajnom na nedavna izdanja Windowsa, sa poznatim plavo-toniranim okvirom za navigaciju i jasno odvojenim delom za svaku particiju na disku.

Prilikom pokretanja, program prikazuje detaljan prikaz diskova vašeg sistema i informacije o svim particijama, uključujući i fleš diskove u USB portovima. Odlučili da testiramo čarobnjak za rad sa particijama na fleš disku, jer uglavnom svi programi ove namene dobro se snalaze u radu sa particijama na čvrstom disku ali kada su u pitanju fleš memorije, tu se već javljaju problemi.

Zadali smo programu nekoliko operaracija da izvrši nad našim fleš diskom i jako brzo smo se navikli na pregledni interfejs ovog jednostavnog ali moćnog programa. Svideo nam se prozor sa operacijama na čekanju, koji prikuplja sve izabrane komande i čeka da kliknte na „Apply“ ili „Undo“ dugme. Još jedan lep detalj je čarobnjak fajl meni za brzo pristupanje alatima za kopiranje i oporavak particija.

Kliknuli smo format particije da preformatiramo FAT particiju u NTFS na našem fleš disku, a zatim smo kliknuli na „Apply“ da se zadata operacija izvrši. Pojavilo nam se upozorenje sa porukom o oprezu zbog otvorenih aplikacija. Čim smo zatvorili program koji je radio sa fleša, konverotvanje particije iz FAT u NTFS odigralo se bez ikakvih problema.

Klikom na površinski test, otvorio se dijalog sa dobro poznatim animiranim blok prikazom površine diska na mapi, dok opcija obrišite particije nudi nekoliko nivoa brisanja diska. Jednostavne komande kao što su obeležavanje particije ili promene disk slova, izvršavaju se pomoću malih pop-up prozora. Moćne alatke, kao što je kopiranje particije, nude mnogo veći nivo detalja i kontrole u odnosu na konkurentske programe ove namene.

Jedna od opcija koja nas je oduševila je mogućnost besplatnog preuzimanja butabilnog CD ISO image fajla, koji možete narezati na CD. Pomoću ovog butabilnog CD-a možete da pokrenete Partition Wizard za rad sa particijama nezavisno od operativnog sistema i to bez ikakvih ograničenja, uključujući i funkcije kao što su spajanje particija i ponovna izgradnja Master Boot rekorda(jako korisan alat ako vam na primer neki virus ošteti Master Boot rekord, pa ne možete da podignete Windows).

MiniTool Partition Wizard Home Edition je odličan, a potpuno besplatan program za rad sa paticijama, poseduje mnoge osobine daleko skupljih komercijalnih programa ove namene, a u isto vreme je jako jednostavan i praktičan za upotrebu. Sve u svemu, ima našu toplu preporuku, probajte ga.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 4,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Naaajbolji ste. Samo tako nastavite. 😉

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *