Top 3 najbolje besplatne Android i iOS aplikacije za uređivanje videa

Top 3 najbolje besplatne Android i iOS aplikacije za uređivanje videa

Kada snimite video svojim mobilnim telefonom, često želite da taj video uredite pre nego što ga pošaljete prijateljima ili ga postavite na društvene mreže. Zato aplikacije za editovanje videa spadaju kategoriju popularnijih aplikacija i ovde imamo veliki izbor.

Problem je u tome što mnoge besplatne aplikacije rade veoma loše, nude malo opcija ili imaju ograničenja koja čine korišćenje maltene nemogućim. U potrazi za najboljim besplatnim aplikacijama u ovoj kategoriji, na žalost, nismo mogli da pronađemo ni jednu koja nema ni jedan od ovih problema.

Ipak, pronašli smo nekoliko koje, pored određenih nedostataka, nude opcije koje će zadovoljiti potrebe većine korisnika. Zato pogledajte našu listu od top 3 najbolje besplatne Android i iOS aplikacije za uređivanje videa.

FilmoraGo

FilmoraGo

FilmoraGo je besplatna aplikacija za uređivanje videa dostupna za Android i iOS. Glavni razlog zašto smo je stavili na prvo mesto je činjenica da je izuzetno laka za korišćenje, ali nudi sve potrebne opcije za kvalitetnu obradu video snimaka. Pored ovoga, u besplatnoj verziji, nema ograničenja u dužini video klipova koje možete da obrađujete, a aplikacije neće postaviti vodeni žig na vaš video.

FilmoraGo sadrži opcije za sečenje, ubrzavanje, rotiranje, puštanje videa unazad, kao i opcije za dodavanje muzike, audio snimaka i mnoge druge. Podržava dodavanje filtera i efekata, a sadrži i veliku biblioteku besplatnih pesama koje možete da koristite. Zbog popularnosti ove aplikacije, na internetu ćete bez problema pronaći veliki broj tutorijala, pa je lako naučiti kako profesionalno da editujete video.

Jedinu zamerku koju imamo je to što se svi audio snimci automatski utišavaju na kraju (fade out). Nismo sigurni da li je ovo trenutni bug u aplikaciji ili nešto što su programeri namerno tako napravili, ali se nadamo da će ovo biti popravljeno.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite FilmoraGo za Android.
Preuzmite FilmoraGo za iOS.

VivaVideo

VivaVideo

VivaVideo je besplatna aplikacija za uređivanje videa dostupna za Android i iOS. Ovo je, po našem mišljenju, najbolja aplikacija za uređivanje kratkih video snimaka za društvene mreže, a opcije koje nudi nećete pronaći ni u nekim popularnim programima ove vrste za računare.

Radi na pomalo neuobičajen način tako što video snimke uređujete sekciju po sekciju. Ovo, na početku, može biti po malo zbunjujuće, ali posle kraćeg navikavanja, želećete da sve mobilne aplikacije za obradu videa, slika ili zvuka rade na ovaj način.

Pored opcije koje očekujemo od jedne ovakve aplikacije, VivaVideo sadrži i opcije za dodavanje videa u video, kombinovanje video snimaka, kreiranje slideshow-a, dodavanje animiranih stikera i druge. Takođe, omogućava deljenje videa na društvene mreže direktno iz aplikacije.

Najveći problem koji VivaVideo ima je to što aplikacija ograničava dužinu videa koji možete da kreirate, dodaje vodeni žig na vaše klipove i sadrži reklame koje su izuzetno dosadne. Premijum (plaćena) verzija uklanja sva ova ograničenja.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite VivaVideo za Android.
Preuzmite VivaVideo za iOS.

PowerDirector

PowerDirector

PowerDirector je besplatna aplikacija za uređivanje videa dostupna za Android i iOS. Ovo je jedna od retkih aplikacija koja će vam omogućiti da uređujete video snimke u 4K rezoluciji.

Pored osnovnih opcije koje većina ovakvih aplikacija sadrži, PowerDirector sadrži nekoliko veoma interesantnih funkcija koje retko viđamo. Jedna od njih je opcija za stabilizaciju video snimaka, koja će automatski popraviti snimke koje snimate dok se krećete i koji se tresu. Još neke interesantne opcije u kreiranje kolaža, mogućnost rada sa green screen-om, dodavanje titlova i dodavanje specijalnih efekata koji će učiniti da video izgleda kao da se pojavljuju greške.

Opcija koja nam se veoma svidela je Quick Edit (brzo uređivanje). Kao što joj i ime kaže, ova opcija će vam ponuditi samo osnovne opcije za uređivanje videa. Ovo je zgodno kada želite da, na primer, samo isečete video ili spojite dva snimka.

Mane PowerDirector-a su to što se video klipovi dosta dugo učitavaju i to što aplikacija prikazuje reklame, koje su, kao i kod prethodne aplikacije, poprilično dosadne.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite PowerDirector za Android.
Preuzmite PowerDirector za iOS.

Nova zvezda – CapCut

U međuvremenu se pojavila nova zvezda na nebu besplatnih aplikacija za video montažu, a to je CapCut. Nema reklama, nema ograničenja, jednostavna i potpupno besplatna.

CapCut – besplatna aplikacija za video editovanje na mobilnom telefonu i računaru

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 3,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *