Top 3 najbolje besplatne Android i iOS aplikacije za VPN

Top 3 najbolje besplatne Android i iOS aplikacije za VPN

Kada govorimo o VPN aplikacijama, prvo što treba imati na umu je da je ovo kategorija u kojoj besplatne aplikacije dolaze sa velikim ograničenjima i često su neupotrebljiva za bilo kakvo ozbiljnije korišćenje, barem dok ne platite. Najčešća ograničenja su brzina interneta, količina besplatnih gigabajta koju možete da potrošite mesečno, a često i prikazuju veliki broj reklama koje čine korišćenje maltene nemogućim.

Ipak, postoje besplatne VPN aplikacije koje nude solidnu uslugu sa ograničenjima koja nisu tako velika. Pogledajte našu listu od top 3 najbolje besplatne Android i iOS aplikacije za VPN.

Na žalost, mišljenja smo da ukoliko želite da svakodnevno koristite VPN, najbolje je da platite punu verziju. Jedino ćete na taj način dobiti stvarno kvalitetnu uslugu, bez veštačkih ograničenja koja su tu samo da bi vas naterala da platite.

ProtonVPN

ProtonVPN

ProtonVPN je besplatna VPN aplikacija za Android i iOS, a dostupan je i za Windows 7, 8, 10, macOS i Linux. U našem postu o najboljim VPN programima za računar stavili smo ga na prvo mesto i proglasili ga za najboljeg, a to je slučaj i kada govorimo o najboljim VPN aplikacijama za Android i iOS.

Glavni razlog zašto baš ProtonVPN smatramo najboljim je činjenica da možete neograničeno da ga koristite. To znači da nema nikakvih ograničenja kada je u pitanju količina interneta koju možete da potrošite, što je veoma neuobičajeno za ovu vrstu aplikacija.

ProtonVPN omogućava povezivanje na tri servera na koja možete da podesite svoju lokaciju, a to su Amerika, Japan i Holandija. Sadrži zaštitu od curenja DNS-a (DNS leak protection), a omogućava i automatsko povezivanje na VPN kada se računar pokrene. Šlag na torti je činjenica da uopšte nema reklama.

Najveća mana ProtonVPN-a je to što besplatnim korisnicima ograničava brzinu, posebno u večernjim satima, kada se internet najviše koristi, a dešava se i da je veza ponekad nestabilna. Zbog ovog ograničenja nije pogodan za igrice, ali je za ostale aktivnosti, posebno download-ovanje, odličan.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, macOS, Linux, Android i iOS

Da preuzmete ProtonVPN kliknite OVDE.

Atlas VPN

Atlas VPN

Atlas VPN je besplatna VPN aplikacija za Android i iOS, a dostupan je i za Windows 10, 11 i macOS. Najveća prednost ove VPN aplikacije je bezbednost. Koristi AES-256 enkripciju, kao i WireGuard i IKEv2 protokole za maksimalnu bezbednost, a takođe i ne čuva nikakve podatke o korisniku. Ovo je bez sumnje jedna od najbezbednijih VPN aplikacija.

Postoje tri servera na koje možete da podesite svoju lokaciju: jedan u Holandiji i dva u SAD-u. Sadrži opciju pod nazivom Kill Switch koja će zaštiti vašu anonimnost na internetu u slučaju da izgubite VPN konekciju, a sadrži i ugrađeni Ad Blocker.

Najveća mana Atlas VPN-a je to što u besplatnoj verziji omogućava 10 GB interneta mesečno. Kada potrošite ovih 10 GB moraćete da platite premijum (plaćenu) verziju ili da sačekate da se mesec završi. Još jedan nedostatak je činjenica da nalog koji napravite možete da koristite samo na jednom uređaju, tako da ukoliko imate dva telefona, moraćete da napravite dva naloga.

Atlas VPN je odličan VPN koji nudi maksimalnu bezbednost, savršeno radi, ali ograničava korišćenje. Brzina mu je bolja od ProtonVPN-a, a veza stabilnija. Ovo je najbolji besplatni VPN za mobilne uređaje, barem dok traju besplatni gigabajti.

Platforma:
Windows 10, 11, macOS, Android i iOS

Da preuzmete Atlas VPN kliknite OVDE.

Hide.me VPN

Hide.me VPN

Hide.me VPN je besplatna VPN aplikacija za Android i iOS, a dostupan je i za Windows 7, 8, 10, 11, macOS i Linux. Po oceni korisnika, koja je samo 3.9 zvezdica na Google Play Store-u, rekli bi da je ovo nije tako dobra aplikacija. Međutim, Hide.me VPN nudi nešto što nismo pronašli ni kod jednog drugog VPN-a, a to je da uopšte ne ograničava brzinu besplatnim korisnicima.

Omogućava povezivanje na četiri servera koja se nalaze u nemačkoj, kanadi, holandiji i SAD-u. Sve lokacija omogućavaju P2P konekciju, što je odlično ako želite da ga koristite za torente. Takođe, da bi ga koristili ne morate da napravite nalog, što je fenomenalno za anonimnost i bezbednost na internetu, a sadrži Kill Switch opciju, kao i Atlas VPN.

Najveća mana mu je, kao i kod Atlas VPN-a, to što u besplatnoj verziji ograničava korišćenje na 10 GB mesečno, posle čega ćete morati da sačekate kraj meseca ili da platite.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, 11, macOS, Linux, Android i iOS

Da preuzmete Hide.me VPN kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *