Top 3 najbolje besplatne aplikacije za snimanje ekrana na Android-u

Top 3 najbolje besplatne aplikacije za snimanje ekrana na Android-u

Nekada je snimanje ekrana predstavljalo pravi izazov. Da biste to uradili, morali ste da koristite komplikovane alate ili da platite stručnjaka da to uradi za vas.

Srećom, alati za snimanje ekrana su tokom godina postali jednostavniji. Danas na raspolaganju imamo nekoliko impresivnih aplikacija koje mogu snimiti sve što se događa na našem ekranu potpuno besplatno i bez ikakvih frustrirajućih ograničenja.

Odabrali smo tri, po našem mišljenju, najbolje besplatne aplikacije za snimanje ekrana na Android-u, za koje verujemo da će zadovoljiti potrebe najvećeg broja korisnika.

Integrisani snimač ekrana na Android-u

Integrisani snimač ekrana na Android-u

Pre nego što se bacimo na top listu, počasno mesto dajemo Android-ovom integrisanom snimaču ekrana. Od Android verzije 11, pa na dalje, zajedno sa pojedinim modelima starijih telefona, postoji opcija snimanja ekrana koja dolazi upakovana sa Android operativnim sistemom.

Aplikacija poseduje ograničena podešavanja i teško može da se meri sa aplikacijama sa naše liste, ali ova opcija je dostupna svima i zadovoljiće najosnovnije potrebe mnogih korisnika, posebno onih sa ne tako velikim očekivanjima.

Aplikaciju pokrećete iz Quick Settings menija, a snimanje ekrana počinje automatski. Jedine dostupne komande su da prekinete snimanje i uključite, odnosno isključite snimanje zvuka.

Iako ne poseduje nikakve napredne opcije, kvalitet snimka je odličan i verujemo da će zadovoljiti standarde najvećeg broja korisnika.

Screen Recorder

Screen Recorder

Sa izuzetno jednostavnim i lakim korisničkim interfejsom i skoro potpuno bez oglasa, Screen Recorder je aplikacija za snimanje ekrana koju bismo preporučili većini korisnika.

Ova aplikacija može snimati u HD kvalitetu sa maksimalnih 60 kadrova u sekundi. Dolazi sa podrškom za snimanje zvuka, zajedno sa opcijom za prelazak na mikrofon. Aplikacija takođe omogućava korisnicima da dodaju logotipe, slike i tekst, pa čak i da uključe prednju kameru i u isto vreme snimaju svoje lice. Screen Recorder, takođe dolazi sa osnovnim alatima za obradu videa, kao što su Video Trimmer, Notes Maker i još mnogo toga.

S obzirom da se radi o potpuno besplatnoj aplikaciji, koja je pritom veoma diskretna sa reklamama, moramo da priznamo da smo impresionirani. Iako nema nekih naprednijih opcija, ni jedna od tih opcija nam nije nešto posebno nedostajala.

Da preuzmete Screen Recorder kliknite OVDE.

AZ Screen Recorder

AZ Screen Recorder

AZ Screen Recorder je verovatno najpoznatija besplatna aplikacija za snimanje ekrana za Android. Nudi mnoštvo prilagođavanja i podešavanja za snimanje. Ono što je posebno interesantno je da aplikacija nudi plugin koji možete da instalirate i dodatno proširite njene funkcionalnosti.

Kada snimate možete da podesite rezoluciju od 240p do 1080p, brzinu prenosa od 1 Mbps do 12 Mbps i brzinu kadrova u sekundi između 24FPS i 60FPS, kao i opciju za snimanje internog ili eksternog zvuka.

Video koji snimite možete obrađivati, a opcije koje imamo idu daleko iznad osnovnih. Pored uobičajnog “sečenja” snimka i dodavanja okvira, stikera i teksta, postoji popriličan broj naprednih opcija, koje ćete dodatno proširiti ukoliko instalirate AZ plugin. Možete da dodajete audio u video, spajate više video snimaka, dodajete efekte i druge opcije.

AZ Screen Recorder ima jednostavan korisnički interfejs koji nam pomaže da se brzo snađemo u svim opcijama koje poseduje. Aplikaciju je veoma lako koristiti zato što je sve jasno obeleženo pa će se i početnici lako snaći.

Da preuzmete AZ Screen Recorder kliknite OVDE.

Google Play Games screen recording function

Google Play Games

Iako na tržištu postoji veliki izbor među aplikacijama za snimanje ekrana, na žalost, sve koje smo probali (Mobizen Screen Recorder, MNML Screen Recorder, RecMe Free Screen Recorder i druge) su slične ovima koje smo naveli. Predpostavljamo da ako skinete neku od njih verovatno nećete zažaliti.

Zato za treću preporuku nismo želeli da vam damo aplikaciju koja je previše slična sa prethodne dve, pa smo se odlučili za jednu koja se fokusira na određenu funkciju, a to je snimanje ekrana kada igrate video igrice. U pitanju je snimanje ekrana pomoću Google Play Games-a. Ono što je najbolje kada koristite ovaj metod je da ne morate da download-ujete aplikaciju, pošto je Play Games već instaliran, a sva podešavanja su automatski optimizovana za ovu vrstu posla.

Interesantno je da, iako je jedini način da započnete snimanje iz video igrice, pošto je ovome namenjen, ukoliko ne prekinete sa snimanjem, a izađete iz igre, snimanje će se nastaviti, pa je tehnički moguće i snimanje van igrica, ali vam ovakvo korišćenje ne preporučujemo.

Najveća zamerka koju imamo je što se funkcije koje aplikacija poseduje razlikuju u zavisnosti od zemlje iz koje preuzimate aplikaciju. Osim navedene mane, ovo je verovatno najbolja opcija ukoliko je snimanje video igrica jedino što vas interesuje.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *