Vidyard – Snimanje ekrana iz internet pregledača

Vidyard – Snimanje ekrana iz internet pregledača

Snimanje ekrana računara nikada nije bilo lakše. Sećamo se vremena kada nam je za ovo bila potrebna specijalna oprema, kao i znanje ili usluge profesionalaca. Danas za ovo imamo veliki broj odličnih programa, koji nude opcije koje će zadovoljiti potrebe i najzahtevnijih korisnika.

Vidyard je besplatan plugin za Google Chrome koji će vam omogućiti snimanje ekrana koje nije ograničeno samo na internet pregledač.

Kako radi Vidyard?

Kada instalirate Vidyard, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača, u sekciji gde se nalaze ikonice plugin-ova. Prvo što treba da uradite, pre nego što počnete da koristite ovaj plugin, je da napravite besplatan nalog, a možete se ulogovati i pomoću Google, Microsoft ili LinkedIn naloga.

Vidyard meni

Kada se ulogujete, kliknite na ikonicu plugin-a i otvoriće se meni sa svim opcijama potrebnim za snimanje ekrana. Zanimljivo je da ne morate da snimate samo ono što se dešava unutar internet pregledača, već to može da bude bilo koja akcija na računaru, a možete da snimate i glas, kao i signal koji dolazi sa veb kamere.

Kada snimate veb kamerom, snimak sa kamere možete da postavite preko celog ekrana, ali i da ga smanjite i postavite bilo gde na ekranu. Opcija koja nam se posebno svidela je mogućnost da pre snimanja napravite beleške koje neće biti vidljive tokom snimanja, ali će se pojaviti čim snimanje pauzirate ili zaustavite. Na ovaj način lako možete da pratite šta radite i da li ste propustili nešto što ste želeli da snimite.

Tokom snimanja, plugin-om možete da upravljate pomoću komandi na ekranu, ali i pomoću prečica na tastaturi. Ukoliko koristite prečice, u podešavanjima postoji opcija da sakrijete komande na ekranu, što nam se veoma svidelo.

Vidyard podesavanja

Kada završite snimanje, svi snimci se automatski čuvaju online, na vašem nalogu, odakle možete da ih preuzmete ili upload-ujete negde na internetu. Jedina kritika koju imamo je to što nije moguće podesiti da se snimci automatski čuvaju lokalno na računaru. Iskreno, ovo nije tako velika mana, ali je nešto što bi voleli da vidimo u nekoj od narednih verzija.

Teško je poverovati da je Vidyard samo plugin, a ne punokrvni program

Vidyard je odličan plugin, koji sadrži sve opcije potrebne za kvalitetno snimanje ekrana. Teško je poverovati da je ovo samo plugin, a ne punokrvni program. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Vidyard apsolutno dobija našu preporuku.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *