Webcamoid – Snimanje ekrana sa efektima

Webcamoid – Snimanje ekrana sa efektima

Ukoliko držite online nastavu, često imate Zoom sastanke ili se bavite streamovanjem, neophodan vam je kvalitetan program za snimanje ekrana, koji pored visokog kvaliteta snimka, pruža i opcije za podešavanje snimka, dodavanje filtera, efekata i drugo.

Webcamoid je besplatan program za Windows 8, 10, 11, macOS i Linux koji će vam omogućiti da snimate svoj ekran, kao i da koristite veliki broj filtera i efekata.

Kako radi Webcamoid?

Webcamoid je program otvorenog koda, što znači da je potpuno besplatan i da ga možete koristiti bez ikakvih ograničenja, kao i da je njegov kod besplatno dostupan svima. Možete ga koristiti kao običan program koji instalirate na svoj računar, a sadrži i prenosnu verziju, što znači da nema instalaciu i sve što je potrebno da uradite je da ga preuzmete i pokrenete.

Webcamoid

Webcamoid služi za snimanje ili slikanje ekrana, kao i snimanje pomoću veb kamere. Kada ga pokrenete ugledaćete jednostavan korisnički interfejs, koji je dobro organizovan i lak za korišćenje. Pre nego što započnete snimanje, možete da podesite u kom formatu, rezoluciju i freamerate-u će biti snimak, a sadrži i odlične opcije za podešavanje osvetljenja, kontrasta i zasićenosti boja. Po završetku snimanja pojaviće se jednostavan editor u kome možete da obradite slike i klipove koje snimate.

Ono po ćemu se Webcamoid izdvaja je mogućnost korišćenja preko 60 filtera i efekata, koje je lako dodati u snimak. Jedna interesantna opcija koju sadrži je blic kada slikate veb kamerom. Naime, ovo radi tako što u trenutnu kada slikate, program na kratko poveća osvetljenje ekrana, tako da se dobije efekat blica.

Webcamoid omogućava i instalaciju besplatnih plugin-ova, koji dodatno proširuju njegove mogućnosti. Jedan interesantan plugin je za virtuelnu kameru. Ovaj dodatak pruža dodane mogućnosti za podešavanje kvaliteta snimka, kao i nove zanimljive filtere, kako za slike, tako i za video snimke. Jedini problem ovde je to što je mnogo više plugin-ova napravljeno za Linux, dok smo za Windows pronašli samo nekoliko opcija.

Webcamoid podesavanja

Webcamoid nudi sasvim dovoljno opcija za prosečnog korisnika

Webcamoid je odličan program, a opcije koje nudi će zadovoljiti potrebe prosečnog korisnika. Za one malo zahtevnije, ovaj program verovatno neće biti dovoljan, ali to nije njegov nedostatak, zato što to nije publika na koju se fokusira. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Webcamoid dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 8, 10, 11, macOS i Linux

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *