Window Resizer – Brzo menjanje veličine prozora u Chrome-u

Window Resizer – Brzo menjanje veličine prozora u Chrome-u

Ukoliko se bavite izradom veb sajtova, znate da je veoma važno napraviti sajt koji dobro izgleda na svim veličinama i rezolucijama ekrana. Google Chrome nudi opciju koja će vam omogućiti da u piksel podesite veličinu ekrana, ali ona nije baš najzgodnija za korišćenje. Osim nekoliko već definisanih veličina, nije moguće sačuvati veličine koje sami zadajete.

Window Resizer je besplatan plugin za Google Chrome koji će vam omogućiti da brzo i lako menjanje veličine prozora ovog internet pregledača.

Pre nego što detaljnije pogledamo ovaj plugin, moramo napomenuti da postoji nekoliko plugin-ova koji se zovu potpuno isto kao i ovaj o kome ćemo pisati. Na Chrome-u smo pronašli tri, a na Firefox-u dva plugin-a sa istim imenom i funkcijom. Ukoliko se odlučite da koristite ovaj pugin, predlažemo vam da za preuzimanje iskoristite link koji se nalazi na dnu teksta, da ne bi došlo do zabune.

Kako radi Window Resizer?

Kada instalirate Window Resizer njegova ikonica će se, kao i ikonice svih plugin-ova, pojaviti u gornjem desnom uglu prozora Google Chrome-a. Klikom na ovu ikonicu otvara se meni u kome ćete videti sedam već definisanih veličina, ispod kojih piše kom uređaju odgovaraju, a to su iPhone 6, iPad, Laptop, Desktop i druge.

Window Resizer meni

Na dnu ovog menija imamo dva polja u koja možemo sami da upišemo visinu i širinu prozora koju želimo, a ovde je moguće i da odaberemo da li će se promeniti veličina celog prozora ili samo deo na kome se prikazuje veb sajt. Takođe postoji opcija da rotiramo prozor, slično kao kada na stranu rotiramo telefon.

Sekcija sa podešavanjima Window Resizer-a je veoma interesantna i prava snaga plugin-a se upravo ovde nalazi. Pored određenih grafičkih podešavanja, na kojima se nećemo zadržavati, ovde ćete pronaći opciju gde možete sami da podesite dimenzije prozora i sačuvate ih. Kada ih sačuvate, ona će se pojaviti u meniju koji smo već opisali, tako da im lako možete pristupiti.

Još jedna fenomenalna opcija, koja se nalazi u podešavanjima, je mogućnost kreiranja prečica na tastaturi pomoću kojih možete da promenite veličinu prozora, tako da ne morate da otvarate meni plugin-a. Moguće je kreirati prečice, kako za veličine koje već postoje, tako i za one koje sami pravite.

Window Resizer je plugin koji će pomoći svima koji se bave izradom veb sajtova

Window Resizer je odličan pugin i tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem, tako da dobija našu preporuku. Ponavljamo, postoji dosta plugin-ova sa istim imenom i funkcijom kao ovaj, tako da ukoliko se odlučite da ga koristite, preuzmite ga pomoću linka na ovoj strani.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *