Windows File Recovery, alat za vraćanje izgubljenih podataka

Windows File Recovery, alat za vraćanje izgubljenih podataka

Ukoliko koristite Windows, sigurno Vam se nekada desilo da ste trajno izgubili podatke sa hard diska. Danas to više ne bi trebalo da Vas brine, jer je Microsoft predstavio novi program – Windows File Recovery, namenjen vraćanju izgubljenih podataka.

Ako slučajno obrišete važan fajl ili imate oštećene podatke na disku, usb-u ili memorijskoj kartici, tu u pomoć dolazi Windows File Recovery.

Izgled interfejsa i opcije

Windows File Recovery sadrži komandne linije, te je namenjen nešto iskusnijim korisnicima računara. Pruža podršku za vraćanje velikog opsega (MP3, MP4, JPEG, PDF…) i broja datoteka i to u tri opcije: Default, Segment i Signature. Za fajlove koji su samo greškom obrisani, preporučuje se Default mod, a za fajlove na oštećenom hard disku Segment, pa zatim Signature mod.

Ono na čemu insistiraju u Microsoft-u, jeste da se ova opcija pokrene u što kraćem vremenskom intervalu, kako fajlovi ne bi bili zauvek izgubljeni. Jedini nedostatak je što nije podržana opcija vraćanja fajlova na cloud servisu ili fajlova deljenih preko mreže.

Danas već postoji Previous Versions funkcija u Windows-u 10, koja takođe vraća obrisane fajlove, ali je potrebno da se aktivira preko File History opcije. Ovo je zgodno znati zato što je Windows File Recovery podržan za verzije Windows 10 2004 (version 19041.0) i novije.

Ukoliko Vam se često u radu dešava da greškom obrišete fajlove, budite bez brige, jer je Windows File Recovery pravo rešenje za Vas.

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *