Windows Movie Maker

Windows Movie Maker

Windows Live Movie Maker je besplatan program za kreiranje video klipova i slide-show video animacija od vaših fotografija i video snimaka. Program je jako popularan među korisnicima zbog svog jednostavnog interfejsa.

Pomoću Windows Live Movie Maker-a, svako može veoma lako da izmontira video klip po svom ukusu. Pod montažom podrazumevamo: isecanje videa, ubacivanje slika, pozadinske muzike, video titlova, ubacivanje tranzicije(lepih prelaza) između scena i slika.

Za početnike, tu je detaljno uputstvo na Microsoftvom sajtu, u kome je lepo objašnjeno šta je šta i kako Windows Live Movie Maker funkcioniše.

Podržani formati slika i video klipova su: Windows Media Video (WMV), Windows Media, DV-AVI, Microsoft Recorded TV Show, 3GP, 3GPP, MPEG-1, MPEG-2, Motion JPEG, JPEG, TIFF, GIF, PNG, bitmap.

Korsnici Windowsa 7 mogu raditi i sa: QuickTime MOV i QT, AVCHD i MPEG-4 video formatima.

Windows Live Movie Maker je besplatan, a sasvim pristojan program za video montažu. U njemu nečete naći neke specijalno napredne alate, ali savršeno radi ono čemu je namenjen, a to je lako i brzo kreiranje zanimljivih video snimaka i slajd-show video prezentacija.

Sistemska zahtevnost:

Windows Vista/Server 2008/Windows 7

Napomena: ova verzija Windows Movie Maker-a radi po Windowsom 7, Vistom i Server 2008. Windows Movie Maker koji radi pod Windowsom XP, dolazi zajedno sa SP3 za Windows XP. Da skinete SP3 za Windows XP, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (12 ocena, prosečno: 4,33 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

3 Komentara

  • vrlo jednostavno za upotrebu

  • Da li se moze rotirati klip na ovom programu?

  • ovaj program je najbolji

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *