Windows Movie Maker

Windows Movie Maker

Windows Live Movie Maker je besplatan program za kreiranje video klipova i slide-show video animacija od vaših fotografija i video snimaka. Program je jako popularan među korisnicima zbog svog jednostavnog interfejsa.

Pomoću Windows Live Movie Maker-a, svako može veoma lako da izmontira video klip po svom ukusu. Pod montažom podrazumevamo: isecanje videa, ubacivanje slika, pozadinske muzike, video titlova, ubacivanje tranzicije(lepih prelaza) između scena i slika.

Za početnike, tu je detaljno uputstvo na Microsoftvom sajtu, u kome je lepo objašnjeno šta je šta i kako Windows Live Movie Maker funkcioniše.

Podržani formati slika i video klipova su: Windows Media Video (WMV), Windows Media, DV-AVI, Microsoft Recorded TV Show, 3GP, 3GPP, MPEG-1, MPEG-2, Motion JPEG, JPEG, TIFF, GIF, PNG, bitmap.

Korsnici Windowsa 7 mogu raditi i sa: QuickTime MOV i QT, AVCHD i MPEG-4 video formatima.

Windows Live Movie Maker je besplatan, a sasvim pristojan program za video montažu. U njemu nečete naći neke specijalno napredne alate, ali savršeno radi ono čemu je namenjen, a to je lako i brzo kreiranje zanimljivih video snimaka i slajd-show video prezentacija.

Sistemska zahtevnost:

Windows Vista/Server 2008/Windows 7

Napomena: ova verzija Windows Movie Maker-a radi po Windowsom 7, Vistom i Server 2008. Windows Movie Maker koji radi pod Windowsom XP, dolazi zajedno sa SP3 za Windows XP. Da skinete SP3 za Windows XP, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (12 ocena, prosečno: 4,33 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

3 Komentara

  • vrlo jednostavno za upotrebu

  • Da li se moze rotirati klip na ovom programu?

  • ovaj program je najbolji

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *