Paint.NET

Paint.NET

Paint.NET je besplatan program za kreiranje i editovanje slika i fotografija. Sigurno ste barem jednom koristili običan Paint, koji dolazi instaliran sa Windows-om, Paint.NET samo vizuelno podseća na ovaj program, a tehnički je daleko napredniji.

Kada hoćete na brzinu da doterate(sredite ili kropujete) neku fotografiju, nema potrebe da pokrećete neki užasno kompleksan program kao što je Photoshop ili GIMP, Paint.NET je idealno rešenje za to.

Program podržava slojeve(layer-e), vraćanje u nazad(undo), kropovanje, rotiranje, podešavanje boja itd. U principu, sa ovim jednostavnim programom, moći ćete na fotografiji da uradite skoro sve izmene koje možete da zamislite.

Paint.NET podržava rad sa većinom standardnih formata slika, kao što su: JPEG, PNG, GIF, TIFF. Ali ne podržava rad sa RAW formatom, što je prilična mana.

Program podržava moderne 64-bitne procesore i jako brzo radi. Korisnički interfejs je prijatan i u njemu će se sa lakoćom snaći svako ko je barem jednom koristio običan Paint, koji dolazi instaliran sa Windows-om.

Trebaće vam malo vremena da naučite da koristite sve napredne opcije Paint.NET-a, ali ovaj program je definitivno vredan truda. Za sve što vam nije jasno, tu je odlični online help file, ne Engleskom jeziku.

Paint.NET je Open Source program, što znači da je poptpuno besplatan za privatnu i poslovnu upotrebu, pogledajte licencu.

Možemo slobodno reći da je Paint.NET jedan od najboljih besplatnih programa za kreiranje i editovanje slika i fotografija. Za prosečnog korisnika, ima i više opcija nego što je potrebno. Probajte Paint.NET, sigurni smo da će zadovoljiti sve vaše potrebe za sređivanje slika.

Sistemska zahtevnost:

 • Windows 8,
  Windows 7 (SP1 preporučeno),
  Windows XP SP3,
  Windows Vista SP1 (SP2 i Platform Update preporučeno)
 • 800MHz processor (dual-core preporučeno)
 • 512MB RAM-a
 • 1024 x 768 rezolucija ekrana
 • 200+ MB slobodnog prostora na hard disku
 • Opcionalno: 64-bit mod zahteva 64-bit CPU i 64-bit
  veziju Windows-a

Nampomena: kada preuzmete program, on dolazi spakovan u ZIP fajl, da bi ste ga instalirali, prvo morate da ga raspakujete. Pročitajte naše uputstvo za raspakivanje ZIP fajlova.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (4 ocena, prosečno: 4,75 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

 • Ovo je stvarno strava za mene kao početnika je nešto stvarno super. Hvala Vam što nam pomažete u savlađivanju ovoga.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *