Word Counter – Brojanje reči i karaktera u rečenici

Word Counter – Brojanje reči i karaktera u rečenici

Programi za pisanje teksta, kao što su Word i Google Docs, imaju zgodnu opciju pomoću koje možete prebrojati reči i karaktere u rečenici. Ovo je izuzetno zgodna opcija, pogotovu kada imate zadatak da napišete tekst tačno određene dužine ili kada popunjavate formular u vidu motivacionog pisma ili opisa problema.

Word Counter je besplatan plugin za Google Chrome pomoću koga ćete lako i brzo moći da prebrojite koliko reči i karaktera ima u rečenici.

Kako radi Word Counter?

Kada instalirate Word Counter, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača, u delu rezervisanom za ikonice plugin-ova. Klikom na ovu ikonicu neće se ništa desiti, a osim opcije za brisanje plugin-a, ova ikonica se ne koristi nizašta drugo.

Plugin radi tako što kada posetite neki veb sajt, napišete tekst unutar internet pregledača ili popunite formular, obeležite tekst u kome želite prebrojati reči ili karaktere, kliknite desnim klikom na obeleženi tekst i u kontekstualnom meniju odaberite novodobijenu opciju Word Counter.

Word Counter kontekstualni meni

Posle ovoga, otvoriće se popup u kome ćete moći da vidite koliko reči sadrži tekst koji ste obeležili, ukupan broj karaktera u tom tekstu, kao i to kolika je prosečna dužina reči i koliko je duga najduža reč u tekstu. Kada završite sa proučavanjem ovih podataka, kliknite na dugme OK i popup će se zatvoriti. Kao što vidite ovo je poprilično jednostavan plugin, čije korišćenje je više nego jednostavno i ukoliko nemate prevelike zahteve, ovo može biti svršeno rešenje za vas.

Word Counter popup

Na žalost, ipak imamo jednu zamerku. Nećemo kritikovati plugin zato što nema više opcija, pošto je jednostavnost, više nego očigledno, bio cilj autora. Problem je to što je brojanje reči jedino moguće pozivanjem kontekstualnog menija. Problem nastaje kada, na primer, u Google Docs-u pozovete ovaj meni, on će biti zamenjen drugim menijem specijalno napravljenim za Google Docs.

To znači da odavde ne postoji način da pozovete Word Counter. Ovo u Docs-u nije problem, zato što tu postoji opcija za brojanje reči i karaktera, ali na drugim veb sajtovima gde je kontekstualni meni zamenjen, ovo postaje veliki problem. Predložili bi autorima da omoguće pozivanje Word Counter-a pomoću ikonice plugin-a ili prečice na tastaturi.

Word Counter je jednostavan, ali odličan plugin

I pored zamerke koju imamo, a koja iskreno nije tako velika, najviše zato što nećete često nailaziti na taj problem, Word Counter nam se itekako svideo. Jednostavnost koju nudi je verovatno njegova najveća prednost, što ga čini odličnim za većinu korisnika. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan bug i na samo jedan manji problem, tako da Word Counter dobija našu preporuku.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *