Yale – nadgledanje programa koji koriste internet

Yale – nadgledanje programa koji koriste internet

Često se dešava da na računaru imamo više programa koji u isto vreme koriste internet. U ovom slučaju, može se desiti da jedan od programa zauzme veliki procenat internet protoka i dovede do sporog rada celog sistema. Problem je u tome što je teško otkriti koji program je u pitanju i ugasiti ga.

Jedan koristan alat koji vam može pomoći je Yale, besplatni program za Windows XP, Vista, 7, 8 i 10, koji je specijalno napravljen da individualno nadgleda svaki program koji koristi internet i pruži vam detaljne informacije o njegovom radu.

Kako radi Yale?

Pomoću Yale-a možete nadgledati sve detektovane mrežne adaptere. Klikom na svaki od njih proširiće se prikaz, omogućavajući vam da vidite dodatne informacije o potrošnji resursa. Program vam pruža informacije o zauzeću interneta za svaki program posebno, kao i podatke o protokolu koji mreža koristi i DNS serveru.

Iako je Yale program čiji je primarni cilj da nadgleda programe koji koriste internet, on pruža uvid u potrošnju svih sistemskih resursa. Pored internet konekcije, prikazani su podaci o procesoru, memoriji i hard disku. Što se hard diska tiče, pored informacija o brzini upisa i ispisa, program nadgleda i količinu slobodnog prostora, pružajući informacije o raspoloživim gigabajtima i procentualnom zauzeću.

Yale meni

Yale je program napravljen sa ciljem da bude što jednostavniji. Podaci koje prikazuje su jasno vidljivi, a pored brojčanih vrednosti, sadrži i dijagram koji uživo prati promene o zauzeću resursa. Međutim, zbog malih dimenzija ovog dijagrama on će vam služiti samo za praćenje naglih skokova prilikom rada sistema.

Među podešavanjima nećete naći previše opcija, a one su mahom sve vezane za izgled korisničkog interfejsa. S obzirom da je cilj da program bude što jednostavniji ovo nije problem. Ipak, ovde smo pronašli nekoliko opcija koje su nam zapale za oko.

Na prvom mestu tu je opcija da program uvek bude postavljen iznad svih drugih prozora. Takođe, možete da odaberete nivo providnosti programa tako da se vidi ono što se nalazi iza njega. Opcija koja nam se posebno svidela je mogućnost da klikovi miša prolaze kroz program. Sa ovom opcijom možete da kliknete, na primer, na dugme koje se nalazi iza programa.

Yale podesavanja

Zaključak

Yale je odličan program za nadgledanje resursa računara, koji nam se svideo i dobija našu preporuku. Zbog svoje jednostavnosti pogodan je za početnike. Zbog fenomenalnih podešavanja korisničkog interfejsa, može da bude posebno interesantan ukoliko imate monitor manjih dimenzija.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *