Kako poravnati tekst levo i desno u istom redu u Word-u

Kako poravnati tekst levo i desno u istom redu u Word-u

Kada koristimo Microsoft Word-u, dešava se da pišemo neki tekst koji je poravnat levo, a istom redu nam treba da napišemo tekst koji je poravnat desno. Dobar primer ovoga je kada pišemo ugovor. Na kraju ugovora nalaze se dve linije na kojima se učesnici ugovora trebaju potpisati. Ove dve linije se najčešće nalaze u istom redu, ali je jedna poravnata levo, a druga desno.

Najčešći način za rešavanje ovog problema je da napravimo tabelu sa dve kolone i nevidljivim ivicama. Onda u levoj koloni uključimo da se tekst ravna levo, a desnoj koloni da se ravna desno. Međutim, postoji bolji i lakši način da ovo uradimo.

Pogledajte naš video u kome vam pokazujemo kako poravnati tekst levo i desno u istom redu u Microsoft Word-u koristeći Windows 10.

Video transkript:

  1. Prvo ćemo uključiti lenjir. Kliknite na View. Ukoliko je lenjir već uključen preskočite ovaj korak.
  2. Kliknite na Ruler
  3. U gornjem levom uglu radne površine nalazi se kvadratić sa slikom pravog ugla okrenutog dole-levo, klikćite na ovaj kvadratić dok orijentacija ugla ne bude dole-desno
  4. Kliknite na lenjir i na njemu će se pojaviti ikonica pravog ugla okrenutog dole-desno. Pomeranjem ove ikonice podešavate gde će se tekst sa dene strane poravnavati.
  5. Krenite da kucate i tekst će se poravnavati levo. Pritisnite dugme TAB na tastaturi i moći ćete da pišete tekst koji će se poravnavati desno.

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 3,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *