3 najbolja besplatna programa za dizajniranje enterijera za početnike

3 najbolja besplatna programa za dizajniranje enterijera za početnike

Dizajniranje enterijera stana ili kuće može da bude nezgodno. Teško je zamisliti krajnji rezultat, a još teže arhitekti objasniti tačno šta želite. Srećom, postoji mnogo programa za dizajniranje enterijera koji nam u ovome mogu pomoći.

Problem sa ovakvim programima je to što su oni uglavnom napravljeni za profesionalne dizajnere, pa je njihovo korišćenje teško i zahteva dosta učenja pre nego što možemo da dobijemo zadovoljavajuće rezultate dizajna enterijera.

Zato smo napravili top listu od tri, po našem mišljenju, najbolja besplatna programa za dizajniranje enterijera koja su pogodna i za početnike.

Planner 5D

Planner 5D

Planner 5D je besplatan program za Windows 10, Android, iOS i macOS, a možete mu pristupiti i online putem veb sajta. Pomoću ovog programa se mogu napraviti realistični enterijeri i eksterijeri kuća u 2D i 3D formatu, a o njemu smo već pisali u našem postu Planner 5D. Pomoću ovog programa planiranje uređenja prostora možete da počnete ispočetka ili od nekog već napravljenog šablona, koji onda možete menjati i prilagođavati svojim potrebama.

Ako počinjete ispočetka, prvo treba napraviti plan sprata sa rasporedom soba, hodnika, vrata i prozora. Zatim sledi dodavanje nameštaja, kućnih aparata, podova i tepiha. Biblioteka predmeta koje možete da koristite je ogromna i sadrži više od 5000 predmeta, a za mnoge stavke možete da odaberete različite materijale. Svoj dizajn možete da pregledate u 2D i 3D modu, kao i da napravite slike koje možete da sačuvate ili podelite sa prijateljima.

Ovo sve možda izgleda komplikovano, ali verovatno najveća prednost programa, pored fenomenalnog dizajna, je to što je korišćenje neverovatno lako. U redu, trebaće vam malo vremena da se naviknete na korisnički interfejs, što razumljivo kada je u pitanju ovako veliki i detaljan program, ali osim toga vrlo brzo ćete se osetiti kao profesionalac.

Planner 5D je program koji bi bez problema proglašen je za najbolji u ovoj kategoriji da nije jednog velikog nedostatka, to su reklame. Kada su u pitanju besplatni programi, prikazivanje reklama je razumljivo, ali ovde su kreatori preterali. Prikazivaće se reklame koje morate cele da pogledate, a toliko su česte da nam se učinilo da ne možemo da napravimo više dve-tri izmene, a da nam program ne prikaže reklamu.

Ipak, ako možete da zanemarite reklame, Planner 5D je odličan program, koja sadrži sve opcije potrebne da lako i detaljno dizajnirate svoj dom iz snova.

Platforma:
Veb sajt, Windows 10, Android, iOS i macOS

Da pristupite Planner 5D veb sajtu, kliknite OVDE.
Da preuzmete Planner 5D za Windows 10, kliknite OVDE.
Da preuzmete Planner 5D za Android, kliknite OVDE.
Da preuzmete Planner 5D za iOS, kliknite OVDE.
Da preuzmete Planner 5D za macOS, kliknite OVDE.

HomeByMe

HomeByMe

HomeByMe je besplatni program za dizajniranje enterijera dostupan za Windows 7, 8, 10, Android i iOS, kao i online putem veb sajta. Kao i Planner 5D, prvo pravite plan sprata sa rasporedom soba, hodnika, vrata i prozora, a onda dodajete nameštaj i ostale kućne elemente. Dizajn možete da pogledate u 2D i 3D formatu. Funkcije su slične onima koje smo pronašli u Planner-u 5D, što znači da sadrži sve opcije neophodne za detaljno dizajniranje doma. Korišćenje je veoma jednostavno, posle procesa upoznavanja sa komandama, a korisnički interfejs lep i praktičan.

Ono po čemu se HomeByMe izdvaja su kućni predmeti koje dodajete u svoj dizajn. Naime, kompanije koje prave nameštaj i ostale kućne elemente mogu da dodaju svoje predmete u katalog programa. To znači da predmeti koje koristite su pravi proizvodi koje možete kupiti.

Još jedna prednost ovoga je da možete da planirate troškove pošto svaki predmet možete da pogledate na veb sajtu proizvođača, zajedno sa cenom. Takođe, postoji i opcija koja će vam napraviti listu za kupovinu, zajedno sa cenom. Svesni smo da je ovakav sistem u suštini reklama, ali to je po našem mišljenju jedan od boljih načina reklamiranja.

Kada koristite besplatnu verziju programa, sve opcije su dostupne i to bez reklama. Na žalost, postoji jedno ograničenje. Program besplatno možete da iskoristite za samo tri dizajna posle čega ćete morati da platite za dalje korišćenje. Ovo je veliko ograničenje, ali ako želite da napravite dizajn koji ćete stvarno iskoristiti u svom domu, onda je ovo sasvim dovoljno. Sa druge strane, ukoliko želite da igrate i vežbate svoju kreativnost, ovo nije program za vas.

HomeByMe aplikacija za Android je trenutno u fazi Early Access-a, što znači da je možete preuzeti i koristiti, ali je još uvek u izradi, pa je moguće da sve opcije nisu dostupne, da postoje bug-ovi i da je aplikacija nestabilna.

Platforma:
Veb sajt, Windows 7, 8, 10, Android i iOS

Da pristupite HomeByMe veb sajtu, kliknite OVDE.
Da preuzmete HomeByMe za Windows, kliknite OVDE.
Da preuzmete HomeByMe za Android, kliknite OVDE.
Da preuzmete HomeByMe za iOS, kliknite OVDE.

Roomstyler

Roomstyler

Roomstyler je besplatni program za dizajniranje enterijera kome pristupate putem veb sajta tako da je dostupan na svim operativnim sistemima Takođe je dostupan i za iOS, ali ne ga ovde ne preporučujemo zato što veliki broj korisnika prijavljuje da aplikacija radi užasno loše i da je puna bug-ova, u šta smo se i sami uverili. Nadamo se da će se ovo u budućnosti promeniti.

Ono po čemu se Roomstyler izdvaja je činjenica da je ovo program za apsolutne početnike. Na veb sajtu ćete pronaći mnoštvo video tutorijala koji će vam pomoći da naučite da koristite program i odgovoriti na svako vaše pitanje. Ono što je interesantno i što je veliki broj korisnika primetio je to da je program toliko intuitivan i lak za korišćenje da ovi tutorijali maltene da nisu ni potrebni.

Kao i prethodna dva programa na ovoj listi, dizajn počinjete pravljenjem plana strata sa rasporedom soba, hodnika, vrata i prozora. Zatim dodajete kućne elemente, koji su kao i u programu HomeByMe pravi proizvodi koje možete da kupite. Svoj dizajn možete da pogledate u 2D i 3D formatu.

Platforma:
Veb sajt i iOS

Da pristupite Roomstyler veb sajtu, kliknite OVDE.
Da preuzmete Roomstyler za iOS, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • HomeByMe piše „Unable to connect“.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *