Zoom Image – Zumiranje slika u internet pregledaču

Zoom Image – Zumiranje slika u internet pregledaču

Kada pretražujete slike pomoću Google-a ili bilo kog drugog servisa, ili na nekom veb sajtu čitate članak koji u sebi sadrži slike, te slike možete da otvorite u novom tab-u i tamo ih uvećate. Međutim, ukoliko ne želite da slike stalno otvarate u novom tab-u, možete ih povećati tako što ćete zumirati celu veb stranicu, ali ovo nije baš najbolje rešenje.

Zoom Image je besplatan plugin za Mozilla Firefox internet pregledač koji će vam omogućiti da zumirate bilo koju sliku bez potrebe da je prethodno otvorite.

Kako radi Zoom Image?

Kada instalirate Zoom Image u svoj internet pregledač, primetićete da se njegova ikonica nije pojavila u gornjem desnom uglu ekrana, na mestu rezervisanom za ikonice plugin-ova. Razlog za ovo je činjenica da ovaj plugin ne sadrži korisnički interfejs, niti ima ikakva podešavanja.

Plugin koristite tako što kursor miša postavite iznad slike koju želite da uvećate, kliknete desnim klikom na sliku i pomoću točkića miša sliku uvećate ili umanjite. Pored ovoga, sliku možete slobodno da postavite bilo gde unutar internet pregledača, a možete od jednom da uvećate koliko god slika želite, a da pritom nijednu ne otvorite.

Zoom Image

Ovo je zgodno kada pregledate, na primer, galerije sa fotografijama i kada želite da bolje pogledate umanjenu verziju slike (thumbnail). Pošto sliku ne morate da otvarate u posebnom tab-u, na ovaj način brzo i lako možete da pregledate veliki broj slika.

Jedini nedostatak Zoom Image-a je to što kada zumirate slike, pogotovu ako su u pitanju thumbnail-ovi, njihov kvalitet će biti loš. Razlog za ovo je to što kada zumirate sliku, vi ne uvećavate originalnu sliku, već sliku koja je trenutno postavljana na veb strani, a ona je često niže rezolucije nego originalna slika.

Zoom Image je interesantan plugin, koji će, sigurni smo, pronaći svoju publiku

Zoom Image je interesantan plugin, a način na koji radi je nešto što do sada nismo videli. Funkcija koju vrši neće biti interesantna svakom, ali ovaj plugin će, sigurni smo, pronaći svoju publiku. Tokom korišćenja nismo pronašli ni jedan problem ili bug, tako da Zoom Image dobija našu preporuku.

Platforma:
Mozilla Firefox

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *