10 korisnih Google Chrome dodataka (extensions)

10 korisnih Google Chrome dodataka (extensions)

Google Chrome logo

Google Chrome je besplatan Internet browser koji kombinuje minimalni dizajn sa sofisticiranom tehnologijom da bi pregledanje Interneta bilo brže, sigurnije i lakše. Chrome je browser sa statistički gledano najviše korisnika na Internetu, a tu veliku popularnost duguje mnogim funkcionalnostima koje nudi korisnicima. U zavisnosti koliko poznajete Chrome, ili bilo koji drugi internet browser, možda već koristite neke korisne dodatke (ekstenzije), a možda niste ni čuli za ekstenzije. Ekstenzije (extensions) sadrže razne vrste dodataka za veb browser, neke služe da omoguće neki novi alat na browseru, kao što je na primer SpeakIt ekstenzija, koja omogućava korisnicima da odslušaju tekst koji selektuju.

Postoji veliki broj dodataka za različite opcije i funkcije, neke rade veoma važne stvari a neke su samo zanimljive. Važna stvar kod ekstenzija jeste da one usporavaju rad browsera, tako da ako želite da koristite veći broj ekstenzija, pazite da ne usporite vaš browser. Nabrojaćemo listu korisnih dodataka za Google Chrome browser, ako vam je možda potrebna ektenzija za neku funkciju, a nismo je nabrojali, možete pogledati u Google Chrome veb prodavnici za sve potrebne dodatke.

1. Data Saver: Ovaj dodatak služi da iskompresuje veb sajt koristeći Google server pre nego što ga pošalje da bude prikazan. Što znači da može da uštedi protok podataka ako trenutno nemate pristup neograničenom internetu.

2. Blur: Služi kao menadžer za šifre korisnika, takozvani “email anonymizer” i kao dodatna zaštita za kreditnu karticu. Korisnici mogu da prave i čuvaju jake šifre za lakše korišćenje.

3. Better History: Ova ekstenzija poboljšava već postojeću alatku unutar ovog browsera. To postiže tako što dodaje kalendar za pretraživanje ali i proširuje alatku za pretragu istorije za mnogo lakše pretraživanje istorije pretrage browsera.

4. SpeakIt: Ovo je veoma zanimljiv dodatak, on koristi text-to-speech tehnologiju da pročita tekst koji korisnik selektuje u browseru. Moguće je koristiti ovu ekstenziju na samo par jezika kao što su Engleski, Nemački, Ruski i još par drugih.

5. Mercury Reader: Ovaj dodatak služi za “čišćenje” vaših omiljenih veb sajtova od nepotrebnihi i dosadnih delova, ali takođe i formatiranje loše dizajniranih stranica kako bi ste mogli da se lakše snađete i čitate bez poteškoća.

6. Unshorten.link: Služi kao osiguranje protiv nepoznatih kratkih linkova, jer ako niste sigurni gde neki link vodi, možete uz ovaj dodatak da proverite. Ovaj dodatak vas odvede na na među stranicu koja prikazuje normalnu verziju linka kako bi ste mogli da proverite gde vas stvarno vodi.

7. Momentum: Služi kao zabavan dodatak, on pretvara New Tab stranicu u personalizovanu stranicu koju je moguće menjati i podesiti po želji.

8. Strict Workflow: Je veoma koristan dodatak ako imate problema sa produktivnim radom za računarom, ova mala aplikacija omogućava korisnicima da organizuju svoje vreme kad treba da rade i kad ne. Dok traje produktivan period ovaj dodatak automatski blokira pristup sajtovima kao Facebook, Twitter i YouTube.

9. Noisli: Služi za dodavanje ambijetalnih zvukova na browseru. Moguće je puštati neki od već ponuđenih zvukova ili možete sami dodati neki zvuk koji vam odgovara. U zavisnosti od osobe koja upravlja računarom, ovaj dodatak može da pomogne pri smirenju i fokusu.

10. OneTab: Ovaj dodatak brzo kompresuje sve vaše otvorene tabove u samo jednu stranicu sa ponuđenim linkovima na sve stranice koje ste otvorili. Moguće je ići na stranice opet preko ponuđenih linkova, ali takođe postoji opcija za deljenje te liste skupljenih linkova.

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 4,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *