Aerial – Rezervisanje prostora na ekranu

Aerial – Rezervisanje prostora na ekranu

Veliki broj programa u Windows-u ima opciju da njihov prozor uvek bude iznad svih ostalih prozora, a čak i kada je ova opcija izostavljena, postoje programi koji je mogu dodeliti bilo kom programu. Međutim, šta ako želite da odredite deo ekrana koji nikada neće biti prekriven prozorom tako da tu možete da smestite widget-e ili neke druge alate?

Aerial je besplatan program za Windows 10 i 11 koji će vam omogućiti da odredite deo ekrana koji ni jedan prozor ili ikonica neće moći da zauzme.

Kako radi Aerial?

Aerial je program koji možete da koristite kao običan program koji instalirate na svoj računar i kao prenosiv program koji ne zahteva instalaciju, već je dovoljno samo da ga preuzmete i pokrenete. Ova alatka bukvalno obavlja „rezervisanje” prostora na ekranu i na taj način ga čini nedostupnim ostalim programima.

U „rezervisanom” prostoru ne mogu da stoje prozori programa, kao ni ikonice sa desktop-a. Međutim, widget-i koje sadrži Windows ili koje dodatno instalirate, možete da postavite u ovaj prostor. Na taj način, možete da napravite mesto za alate koji su vam stalno potrebni i koje želite da imate uvek vidljive na ekranu. Ovo znači da programi neće moći da se maksimizuju na uobičajen način, već samo do granica određenih pomoću Aerial-a.

Aerial meni

Aerial podržava i rad u višemonitorskom okruženju, tačnije, možete da “rezervišete” prostor na više ekrana istovremeno i ova opcija nam se posebno svidela. Program ne sadrži sekciju sa podešavanjima, a mišljenja smo da ona nije ni potrebna pošto se sve potrebne opcije nalaze u glavnom i jedinom meniju.

Glavnu zamerku koju imamo se tiče načina na koji određujete „rezervisani” prostor na ekranu i ova funkcija je komplikovanija nego što je potrebno. Umesto da mišem obeležite “rezervisanu” oblast, to morate da radite ručno, upisivanjem brojčane vrednost u pikselima levo, desno, gore i dole od svake ivice ekrana.

Sam sistem nije toliko komplikovan kada jednom razumete kako radi, ali za precizno određivanje oblasti, moraćete da eksperimentišete, pošto većina nas ne može napamet da kaže koliko je tačno, na primer, 450 piksela. Mnogo bi bolje bilo da se ovo jednostavno radi mišem.

Aerial je neuobičajen program, koji će nekima biti izuzetno koristan

Osim zamerke koju smo istakli, Aerial nam se itekako svideo. Funkcija koju vrši nije za svakoga, ali će određenim korisnicima biti od velike pomoći. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili grešku, tako da dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *