AppBlocker – Blokiranje aplikacija i veb sajtova na Android-u

AppBlocker – Blokiranje aplikacija i veb sajtova na Android-u

Prekomerno buljenje u telefon i prelaženje iz jedne aplikacije u drugu, je problem koji, makar povremeno, ima većina nas. Rešenje je jednostavno, manje buljite u ekran. Na žalost, ovo je lakše reći nego uraditi.

AppBlocker je besplatna aplikacija za Android, koja će vam omogućiti da u određenom periodu blokirate aplikacije i veb sajtove koje ne želite da posećujete.

Kako radi AppBlocker?

AppBlocker radi po jednostavnom principu. Blokiranje aplikacija funkcioniše tako što kreirate listu aplikacija koje ne želite da koristite i uključite opciju blokiranja, posle čega nećete moći da pokrenete te aplikacije. Blokiranje veb sajtova funkcioniše na potpuno isti način, samo što umesto liste aplikacija, napravićete listu domena, a možete da podesite u kom periodu će sajtovi i aplikacije biti blokirane. Postoji i opcija automatskog blokiranja više od 20 hiljada porno sajtova.

AppBlocker meni

Nemamo šta više reći o AppBlocker-u pošto je u pitanju više nego jednostavna aplikacija. Na žalost, ono o čemu itekako imamo šta da kažemo je da ovo nije stvarno besplatna aplikacija, a biznis model je toliko ljigav da nam je neprijatno samo kada pomislimo na kupovinu premijum verzije.

Kao prvo, u besplatnoj verziji, možete da blokirate samo jednu aplikaciju, a blokiranje sajtova uopšte nije radilo. Čini nam se da je ovde u pitanju bug, pošto smo koristili jedan od podržanih internet pregledača, a u aplikaciji piše da je dozvoljeno blokiranje neograničenog broja sajtova.

Druga stvar koja nas je, iskreno, iznervirala je opcija Negative Reinforcement (negativno ohrabrivanje). Ovo je ideja da kada uradite nešto loše, treba da dobijete kaznu ili neku neprijatnost da bi na taj način naučili da nešto ne treba da radite.

U AppBlocker-u ovo radi tako što kada želite da uđete u aplikaciju koju trenutno blokirate, prikazaće vam se reklame koje će vas nervirati, pa ćete naučiti da ne treba da pokrećete zabranjeni program. Naravno, pohlepni autori aplikacije će svaku reklamu naplatiti, a vama će ljutito i osuđujući mahati prstom.

AppBlocker - regular vs premium

Ovo je još gore ako se setimo da su reklame, još od nastanka pametnih telefona, služile kao način da se naplati korišćenje besplatnih aplikacija i da nikada nisu bile tu da vas ohrabre da aplikaciju manje koristite. Ove reklame će se prikazivati čak i kada platite premijum verziju. Da su autori ovo smatrali stvarno korisnim metodom, umesto reklama mogli su da jednostavno prikažu crni ekran ili neku ružnu sliku i efekat bi bio, u najmanju ruku, isti.

Ukoliko imate problem sa prekomernim korišćenjem telefona, AppBlocker treba da zaobiđete u širokom luku

AppBlocker je aplikacija koja na ciničan i nepošten način pokušava da zaradi iskorišćavajući ljudsku slabost i one koji pokušavaju da reše jedan, u modernom svetu, veoma prisutan problem. Navikli smo na to da besplatne aplikacije koriste nemoralne metode da bi nas naterale da kupimo premijum verziju, ali i pored toga smo pomalo iznenađeni. Činjenica da su autori pokušali da prodaju reklame kao nešto dobro i korisno, je blago rečeno degutantno. Ukoliko smatrate da imate problem i želite da ga rešite, zaboravite na AppBlocker.

Platforma:
Android

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *