Awesome Screenshot & Screen Recorder – Slikanje i snimanje ekrana za profesionalce

Awesome Screenshot & Screen Recorder – Slikanje i snimanje ekrana za profesionalce

Svi koji rade na računaru i imaju potrebu da svoj posao koordiniraju sa kolegama, sigurni smo redovno imaju potrebu da slikaju ili snime svoj ekran. Zato u ovoj oblasti imamo stvarno veliki izbor kvalitetnih programa, kako plaćenih, tako i besplatnih. Iz ovog razloga, da bi nam neko ostvarenje privuklo pažnju, mora da se po nečemu izdvaja od konkurencije ili da sadrži impresivan broj opcija. Program koji ćemo vam predstaviti, bez problema, spada u ovu drugu kategoriju.

Awesome Screenshot & Screen Recorder je besplatan plugin za Mozilla Firefox i Google Chrome koji će vam omogućiti da slikate i snimate ekran, kao i da sliku ili snimak uredite na veb sajtu autora.

Kako radi Awesome Screenshot & Screen Recorder?

Kada instalirate Awesome Screenshot & Screen Recorder, u daljem tekstu ASSR, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača, u delu rezervisanom za ikonice plugin-ova. Prvo što treba da uradite je da napravite besplatan nalog i da se ulogujete. Plugin možete da koristite i bez registracije, ali vam tada većina opcija neće biti dostupna.

Awesome Screenshot & Screen Recorder meni

Kao što smo pomenuli, ASSR služi za slikanje i snimanje ekrana, a sadrži i editor za slike i video snimke, koji je dostupan putem veb sajta. Kada kliknete na ikonicu plugin-a, primetićete da je meni podeljen na dva dela, sekciju za slikanje ekrana i sekciju za snimanje ekrana.

Kada je u pitanju slikanje ekrana, moći ćete da slikate isključivo ono što se nalazi unutar internet pregledača i neće moći da slikate druge programe. Od opcija dostupno je slikanje onoga što se trenutno vidi u browser-u, slikanje cele veb stranice, to jest i onog dela koji se ne vidi, kao i mogućnost da sami odaberete oblast koju želite da slikate. Takođe, postoj i zanimljiva i poprilično neuobičajena opcija da slikate stranicu nakon isteka određenog broja sekundi.

Što se snimanja ekrana tiče, ovde je moguće snimiti bilo šta, ne samo ono što se nalazi unutar internet pregledača, a postoji i mogućnost da snimate pomoću veb kamere. Pre početka snimanja možete da odredite tačno šta će biti snimano. To znači da ćete moći da, na primer, dozvolite snimanje samo određenog programa, a kada krenete sa snimanjem i pokrenete neki drugi program, on neće biti snimljen. Naravno, moguće je i snimanje svega što se vidi na ekranu.

Kada završite sa snimanjem ili slikanjem ekrana, automatski će se otvoriti editor na veb sajtu ASSR-a u kome ćete moći da uredite sliku ili video, a odavde i preuzimate napravljeni fajl. Ovaj editor sadrži popriličan broj opcija, mada nemojte da očekujete profesionalan program za uređivanje slika ili video snimaka. Moći ćete da isečete snimak, dodate tekst u sliku ili video, crtate, podesite intenzitet boja i tako dalje.

Awesome Screenshot & Screen Recorder podesavanja

Najveći problem Awesome Screenshot & Screen Recorder-a su ograničenja koja imamo u besplatnoj verziji

ASSR je fenomenalan program i iskreno verujemo da će zadovoljiti potrebe većine korisnika. Na žalost, postoje određena ograničenja u besplatnoj verziji koja će bilo kakvo ozbiljnije korišćenje učiniti nemogućim. Moguće je snimanje jedino u 720p rezoluciji, kao i mogućnost da napravite samo 100 screenshot-ova i 20 video snimaka mesečno. Iz ovog razloga, na žalost, moramo reći da je besplatna verzija tu više kao proba nego kao nešto što ćete moći da koristite svakodnevno. Imajući ovo u vidu, to jest da ASSR nije stvarno besplatan program, teško da možemo bilo šta drugo mu zamerimo.

Platforma:
Mozilla Firefox i Google Chrome

U linku za preuzimanje, ponudili smo Awesome Screenshot & Screen Recorder verziju za Firefox, ako želite da preuzmete verziju za Chrome, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *