Before Dawn – Screensaver-i za moderno doba

Before Dawn – Screensaver-i za moderno doba

U prošlosti, pre pojave modernih LCD monitora, screensaver-i su imali važnu ulogu. Naime, ukoliko se jedna te ista slika, bez bilo kakvih promena, predugo prikazuje na CRT monitoru, postoji šansa da se dogodi takozvani burn-in effect, koji će sliku urezati u ekran, pa će se ona videti čak i kada je monitor ugašen. Da se ovo nebi desilo, korišćeni su screensaver-i. Ovaj efekat se događa samo na CRT monitorima, tako da se danas screensaver-i koriste zato što su zabavni i lepo izgledaju.

Before Dawn je besplatan program za Windows 7, 8, 10, 11, Linux i macOS koji će vam omogućiti korišćenje screensaver-a koji se kreću od jednostavnih, preko zabavnih, do onih koji će vas podsetiti na davno prošla vremena.

Kako radi Before Dawn?

Before Dawn je jednostavan program, koji nudi mogućnost korišćenja četrdesetak različitih screensaver-a, a novi se neprestano dodaju. Kada instalirate program, njegova ikonica će se pojaviti u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata).

Before Dawn meni

Iz glavnog menija programa možete da odaberete posle koliko vremena će se screensaver pokrenuti, kao i kada će računar “otići na spavanje”. Sviđa nam se opcija da se screensaver odmah pokrene, pa je testiranje različitih “čuvara ekrana” brzo i jednostavno.

Što se samih screensaver-a tiče, ovde imamo veoma zanimljiv izbor. Dostupni su jednostavni screensaver-i koji će samo zamutiti ekran ili prikazati animiranu sliku, ali i oni koji će ekran obojiti retro bojama iz doba Atarija, prikazivati nasumice odabrane fotografije preuzete sa servera kompanije NASA ili stilizovano prikazati ovo što vaša veb kamera vidi. Izbor je stvarno veliki, a određeni screensaver-i imaju mogućnost dodatnog podešavanja.

Before Dawn podesavanja

Screensaver koj se nama lično najviše svideo je Screen Glitcher. Kada ga pokrenete, prikazaće se sve što se nalazi na ekranu u trenutku kada se “čuvar ekrana” pokrenuo, ali će sve izgledati kao da je došlo do katastrofalne greške. Odličan način da se našalite sa ukućanima ili kolegama.

Before Dawn je simpatičan i veoma zabavan program

Before Dawn je simpatičan i veoma zabava program. Većina korisnika više ne koristi screensaver-e, ali vas ohrabrujemo da ga isprobate i unesete malo živosti u svoj računar kada nije u upotrebi. Korišćenje je lako, pa će ga i početnici koristiti bez ikakvih problema.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, 11, Linux i macOS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *