Black Squad

Black Squad

Black Squad je besplatna igrica, pucačina u prvom licu za Windows 7, 8 i 10, koja kombinuje brzu borbu sličnu onoj koju smo videli u Counter-Strikeu i sistem klasa i oružija kao iz Call of Duty-a. Igra se zasniva na timskoj borbi između igrača u čak deset modova igranja i sa 85 različitih oružija, a najbolje možemo da je opišemo kao mešavinu Counter-Strikea i Call of Duty-a, s tim da više teži Counter-Strikeu.

Gameplay

Kretanje u Black Squad-u je kao u Counter-Strikeu što znači da nema brzog trčanja, a nošenje noža u rukama umesto puške, čini da se krećete brže. Držanjem dugmeta Shift, koje je uglavnom rezervisano za brzo trčanje, se ovde koristi za sporo i nečujno kretanje, ponovo, kao u Counter-Strikeu.

Kada pucate iz oružija, ona će inicijalno biti veoma precizna, ali će se preciznost smanjivati sa svakim uzastopnim pucnjem. To znači da je najbolje pucati u kratkim rafalima. Ovo kažnjava one koji prosto “legnu” na obarač i mole se da nešto pogode, a nagrađuje igrače koji imaju dobru preciznost i strpljenje.

U ovakvim igrama snajperske puške koje ubijaju jednim metkom su često najomraženiji aspekt igre, a Black Squad ima interesantno rešenje ovog problema. Naime, snajperi i dalje ubijaju iz jednog metka, ali pucaju veoma sporo i zahtevaju fenomenalnu preciznost. Ovo dovodi do toga da su igrači obeshrabreni da konstantno koriste ovo oružje i moramo priznati da nismo naišli na situaciju da svaki igrač u timu nosi snajper, čuči u nekom uglu i čeka žrtvu, što se veoma često dešava u drugim igrama.

Gameplay u Black Squad-u je fenomenalan, a osećaj prilikom kretanja i pucanja je odličan. Sa deset modova igranja uvek ćete naći nešto što će vam biti interesantno.

Pogledajte naš gameplay video za Black Squad

Dizajn mapa u Black Squad-u

Kao što znamo gameplay je samo polovina ukupnog utiska kada su u pitanju pucačine. Druga polovina je dizajn mapa na kojima se akcija odvija i na žalost, ovo je najslabija tačka Black Squad-a.

Pristup koji su dizajneri imali je očigledno bio da igrači stignu do akcije što je pre moguće. Problem je u tome što su mape previše male za broj igrača koji igra na njima. To dovodi do toga umesto taktičke igre, ona postaje haotična i nepredvidiva.

Ovo je posebno vidljivo u Team Deathmatch modu gde ćete se respawn-ovati ispred protivničkog igrača toliko često da nam se dešavalo da i po nekoliko puta za redom budemo ustreljeni pre nego što uspemo da napravimo više od nekoliko koraka.

Grafika

Black Squad nudi pristojnu grafiku, ali ne može da se poredi sa najnovijim igrama iz žanra pucačina u prvom licu. Dobra strana ovoga je da će igra, bez problema, raditi i na starijim računarima.

Sa druge strane, sve je izuzetno pregledno, što omogućava igračima da se fokusiraju na akciju. Animacije su uglavnom dobre. Najčudnije izgleda animacija kada se krećete sa nožem u rukama, gde se ruke pomeraju kao da se krećete mnogo brže nego što je to slučaj. Sa druge strane animacije oružija su odlične i često interesantne za gledanje.

Zaključak

Black Squad je dobra igra. Gameplay je odličan, a osećaj dok igrate fenomenalan. Loš dizajn mapa je veliki problem i nadamo se da će developeri ovome posvetiti posebnu pažnju i objaviti par novih i boljih mapa.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

Minimalna konfiguracija za igranje:

  • Procesor: CORE2 DUO 2.2GHZ / AMD Athlon 64 X2 2.66GHz
  • RAM memorija: 4 GB RAM
  • Grafička kartica: NVIDIA GEFORCE 8600 OR GT630 / RADEON HD 6750
  • Hard disk: 7 GB

Preporučena konfiguracija za igranje:

  • Procesor: CORE i3-4170 / AMD FX-8300
  • RAM memorija: 8 GB RAM
  • Grafička kartica: NVIDIA GTX 760 or AMD Radeon HD 7950
  • Hard disk: 7 GB

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *