Clipchamp – besplatan AI video editor

Clipchamp – besplatan AI video editor

Clipchamp je besplatan AI video editor (aplikacija za uređivanje videa koja koristi veštačku inteligenciju). Postoji samo u onlajn verziji. To znači, da su zbog pristupanja isključivo putem veb pregledača (browser-a), indirektno podržane sve desktop platforme (Windows, macOS, Linux, itd.), a mobilne (Android i iOS) nisu iz razloga koje ćemo kasnije objasniti. Program je nastao 2014 godine u Australiji, ali ga je Microsoft otkupio 2021, a zatim puno uradio na njegovoj promociji.

Mogućnosti Clipchamp AI video editora

Clipchamp ima jednostavno i pregledno korisničko okruženje, koje je logično i lako razumljivo. Zbog toga nije potrebno uložiti puno vremena za učenje kako raditi u ovom programu. Bez obzira na to, on ima i kvalitetne tutorijale za svaku fazu video uređivanja. Tutorijalima se pristupa direktno sa glavne stranice matičnog sajta. Na glavnoj stranici se nalaze linkovi za blog i trening centar. Zapravo, ceo Clipchamp sajt je posvećen obuci korisnika. Samim tim što je veb aplikacija, ne postoji nikakva procedura instalacije. Potrebno je samo da otvorite nalog na naslovnoj stranici i program je sa svim opcijama odmah dostupan. Očigledno je sve podređeno već pominjanoj jednostavnosti.

Clipchamp - Main

Clipchamp ima sve osnovne alate za uređivanje videa. Navodimo one najpoznatije: trimovanje, spajanje, odsecanje, promena dužine i rotiranje video zapisa. Podržane su opcije za korekciju boja. U video se može ubacivati tekst, bilo kao titl, naslov ili podnaslov. Na isti način se u video dodaje muzika ili bilo koji drugi zvuci. Rad u Clipchamp-u je, u skladu sa trendom, podržan od Microsoft AI. Program može automatski prepoznati i ukloniti pozadinu. Poseduje setove filtera i specijalnih efekata. Uz pomoć veštačke inteligencije uneti tekst može da se pretvori u izgovoreni na više od 80 jezika. Podržane su sve rezolucija do 1080p (Full HD).

Clipchamp ima veliku zbirku kvalitetnih i besplatnih video i audio fajlova koje možete koristiti u svojim radovima. Slična zbirka postoji kod grafičkih elemenata i fotografija. Pomoću tih elemenata i amaterski radovi mogu ličiti na profesionalne. Novostvoreni video se može direktno iz programa postavljati na Youtube, Instagram, Facebook. Podržan je Drag and Drop u radu sa elementima radnog okruženja. Moguća je saradnja u radu na istom projektu. Program ima još mnogo korisnih alata za obradu videa i zvuka, ali ih nećemo pominjati u ovom kratkom prikazu.

Kome je namenjen Clipchamp?

Clipchamp je namenjen pre svega početnicima i amaterima u svetu video editovanja. Svima onima koji žele da na jednostavan i brz način urede svoje video materijale. Od ovog programa mogu imati koristi i zahtevniji korisnici, svesni njegovih ograničenja. Za njih postoji i premijum verzija koja donosi veće mogućnosti, kao što je editovanje do 4K (UHD) rezolucije, dodatni filteri i efekti, bekap korisničkih fajlova, itd.

Ne treba zaboraviti da ovaj program ne postoji bez pristupa internetu. Zato je poželjno da ta konekcija bude kvalitetna. Bez obzira što radi onlajn, Clipchamp koristi resurse lokalnih kompjutera, da bi ubrzao proces renderovanja video materijala. Zato je poželjno da računar ima solidne perfomanse. U hardverskoj snazi se krije i glavni razlog zašto Clipchamp nije namenjen mobilnim uređajima.

Izgleda da je ova aplikacija savršena za proizvodnju video materijala, koji se sada plasira na društvenim mrežama u ogromnim količinama. Tamo gde je potrebno brzo i bez mnogo predznanja proizvesti dovoljno kvalitetan video. Uzevši u obzir i činjenicu da je ovaj program besplatan, ne sumnjamo da će baza korisnika Clipchamp-a biti sve veća.

Platforma:
veb sajt

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *